divendres, d’abril 03, 2009

PAS AL DOLOR DE MARIAPROCESSÓ DE MARIA AL PEU DE LA CREU.

Avui és divendres de Dolors i se celebrarà la Procesó de Mari al Peu de la Creu a la ciutat de Mataró, si Déu vol.

La Processó d'aquesta nit començarà a la Basílica de Santa María després que el capataç del pas faci sonar la campana que anuncia que la processó pot començar.

Aquesta campanya té inscrita la frase Pas al dolor de Maria, simbolitzant que el que faran els portants i pentitents serà acompanyar el dolor de la Mare de Jesús María.

La Processó és característica per la seva sobrietat i silenci, que només és trencat per la banda de tambors i cornetes de la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors. El negre i la llum de les espelmes seran la característica d'aquesta processó que recorrerà la ciutat de Mataró sortint de la Basílica de Santa María de Mataró i anirà fins al barri de Rocafonda, on té seu la germandat.

La Mare de Déu dels Dolors està fortament arrelada a la ciutat de Mataró, ja que la Basílica de Santa Maria té la capella dels Dolors, del pintor bàrroc català Antoni Viladomat, i existeix una imatge de la Mare de Déu amb el seu fill mort sobre ella d'aquesta etapa.

D'altra banda la Mare de Déu dels dolors és també la patrona també dels armats de Mataró i de molta població nascuda a d'altres indrets de la península.

Donem pas al dolor de María.

Fotos: cedides per captiudolorsmataro.