ENTREVISTA D'AVUI. Javier Lechuga

Entrevista a Javi Lechuga, membre de la Comissió de Setmana Santa.

Es pot viure igual la Setmana Santa essent costalero, o essent membre d’una banda?
Jo crec que si, ser costalero o membre de la banda son dues maneres de viure la Setmana Santa però al final arriba a ser el mateix. Totes dues coses arriben a la mateixa finalitat ja que sentim els mateixos sentiments; nosaltres toquem amb molta il·lusió i sentiment a les nostres imatges i un costalero porta a Jesús i a María amb la mateixa il·lusió.
Quines són les dificultats més importants que es troba una banda com la vostra?
Nosaltres som una banda que hem progressat molt gràcies als assatjos que fem quasi durant tot l'any a causa de les sortides que fem en processons de Barcelona i Badalona. Les dificultats són el gran repte musical que cada vegada mes ens proposem per poder millorar a més de la gran importància de poder representar a aquesta gran Hermandad de Jesús Nazareno i L'esperança dins i fora de la ciutat de Mataró.
Quin tipus de gent forma part de la banda?
A la banda tenim gent de totes les edats, gent molt jove com nens i nenes de 12 i 13 anys fins a joves de 22 a 27 anys. Veritablement estem molt contents de poder tenir aquesta varietat de gent ja que d'aquesta manera aportem gent jove a la Hermandad i tots fem una pinya. Som un grup que amb moltes ganes i il·lusió assatjem dia a dia per millorar.
Aquest any se celebra el primer certamen confrare; quina és la voluntat d’aquest acte?
En primer lloc, donar a conèixer i promoure les diferents bandes de tambors i cornetes que tenen les diferents Confraries i Germandats de Mataró, i fer del diumenge de Resurrecció un dia mes festiu i com una activitat més dins dels actes de la Setmana Santa mataronina. I en segon lloc celebrar d'una manera molt especial i amb germanor dels diferents confares el 10é aniversari de la nostra banda. Per poder comunicar a partir de les nostres cançons els moments viscuts durant 10 anys d’il·lusió i esforç en centenars de persones que representen el transcurs d'aquesta gran banda de tambors i cornetes de la Hermandad de Jesus Nazareno y la Virgen de la Esperanza. A tots moltes gràcies .
PERFIL JAVI LECHUGA
Tinc 19 anys, soc de Mataró estic fent 2º de Batxillerat Artístic. Vaig entrar a la Hermandad de Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza fa 11 anys, quan tenia 8 anys. El primer any vaig sortir de penitent ja que era molt petit. A l'any següent vaig començar a tocar la corneta a la banda era el mes petit de tots. Ara sóc Secretari de la Junta Gestora de la Hermandad.


Més sobre les bandes de música de les confraries de Mataró AQUÍ.

Potser t'agraden aquestes entrades