EL PRENDIMENT

PROCESSÓ DEL PRENDIMENT.

La tarda del Diumenge de Rams, es característica a la ciutat de Mataró per celebrar-se diverses activitats i processons de Setmana Santa. Una de les més concorregudes és la Processó del Prendiment que organitza la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors que surt de la Basílica de Santa Maria i retorna després de processionar al Imatge de Jesús Captiu.
Abans de la processó un grup d'actors de la Germandat realitzen la tradicional escenificació del Prendiment. Jesús està orant a l'hort de les oliveres quan Judes Iscariot fa entrada amb els soldats i traeix a Jesús, el seu metre, per 30 monedes d'or, indicant-los-hi que és Jesús mitjançant un petó a la galta. Els soldats apressen a Jesús i el fan captiu.

Acte seguit s'inicià la processó que va ser acompanyada per la banda de tambors i cornetes de la germandat, i per la banda de música sansense de Barcelona. La primera va tocar els ritmes clàssics de les processons de la ciutat, mentre que la segona va amenitzar amb peces de música i composicions com la de "costalero", la Saeta de Joan Manuel Serrat, i moltes altres conegudes.
Es pas de Jesús Captiu va ser portat per 56 portants, que en rigorós silenci seguien les instruccions del capataç pels carrer de Mataró; silenci que només van trencar al fer la pujada de les Escaletes.
La pujada de les Escaletes, és un dels moments més esperats d'aquesta processó, ja que és el lloc on els portant pugen acceleradament aquesta pendent de més de 100 metres de distància i amb un desnivell prop del 7,5%. És un moment emotiu perquè després de 3 hores de processó, els portants fan un acte de fe tot pujant el carrer, mentre que els carrers plens de gom a gom animen i vitoreixen la imatge de Jesús Captiu.
Al moment d'arribar al carrer Barcelona, es va fer una petita aturada per apaivagar el cansament del portants i es va continuar amb la processó Riera amunt fins arribar de nou a la Basílica de Santa Maria.
La processó va concloure dins de la Basílica, després dels parlaments del vicari, i dels membres de la Confraria, que van agrair l'assistència de la gent, dels confrares, dels membres de les altres entitats que havien acompanyat la processó, i va convidar al portants a animar-se a processionar les imatges per al Divendres Sant.

Veieu aquí un fragment de la processó, en l'arribada a la Basílica de Santa Maria.


Potser t'agraden aquestes entrades