MATINAL DE SAETES I PREGÓ DE SETMANA SANTA

PREGÓ DE SETMANA SANTA.
Foto: Rafael Acedo, conductor de l'acte amb Pilar Cantero, pregonera 2008.
La Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazaren y Nuestra Señora de la Esperanza va celebrar la tradicional Matinal de Saetes, que s'organitza a la ciutat de Mataró des de l'any 1986. Abans de la Matinal es realitza com a acte d'apertura de les activitats de Setmana Santa per part d'aquesta Hermandad, el tradicional Pregó de Setmana Santa.
L'encarregada de realitzar el pregó de Setmana Santa 2008 va ser la sra. Pilar Cantero, que és una persona vinculada a la vida cultural i social de la ciutat de Mataró i que actualment és presidenta de la Hermandad Rociera Divina Pastora.
El seu pregó es va basar en com ella personalment viu la Setmana Santa, i en especial la Setmana Santa de Mataró. Va explicar algunes de les seves impressions i vivències, i va convidar a gaudir i participar de les processons i de la vida de germanor de les hermandades i confraries.
MATINAL DE SAETAS
Foto: Antonio el Gaditano interpretant una Saeta.
Després del Pregó de Setmana Santa va començar la matinal de Saetes. Aquest any es va realitzar a la Plaça de Cerdanyola, dita popularment com a Can Tuñí, tornat a l'espai on sempre s'havia realitzat la Matinal de Saetes i amb anterioritat el Concurs de Saetes.
L'acte va ser conduït per Rafael Acedo, membre de la Hermandad, i va anar donat pas als cantaors que s'haien convocat per a l'acte, i que van ser Rafael Alcantara, Consuelo de Málaga, Antonio el Gaditano, el popular cantaor mataroní Carlos Delgado i el canetenc Miguel Almellones. Cadascú dels cantaors va interpretar dues saetes.
A la mitja part van intervenir La Passió Infantil, del grup del Teatre, i van llegir i cantar un fragment de la Passió, en un Parc de Cerdanyola ple de gom a gom.
La música de les Saetes va ser amenitzada per part de la Banda de Tambors i Cornetes de la Hermandad, composada per 40 membres de l'entitat.
A l'acte hi van assistir representants d'altres entitats de la ciutat, del consistori municipal, del món musical, i de membres confrares que aprofiten la Matinal per retrobar-se i conversar sobre la Setmana Santa, després de beneir les palmes i palmons.

Vídeo: Saeta de Consuelo de Málaga. (cliqueu a sobre per obrir el video)
Foto: Moment de la intervenció de la Passió Infantil, del grup del teatre.-


Foto: imatge parcial del Parc de Cerdanyola a la meitat de l'acte.

Potser t'agraden aquestes entrades