PROCESSÓ DEL PRENDIMENT

ESCENIFICACIÓ DEL PRENDIMENT

Una Processó destaca del Diumenge de Rams és la Processó del Prendiment que organitza la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors de Mataró.

Ahir a l’hora en punt es va fer l’escenificació del Prendiment. Jesús es trait per Judas. Aquest parla amb els fariseus per tal de vendre al seu mestre per trenta monedes. La consigna per a que sigui apresat és que Judas li adreci un petó a la galta.
Jesús és apresat i passa a ser captiu.

L’escenificació del Prendiment es va celebrar sota una pluja fina, fet pel qual tota la plaça de Santa Maria estava tapada per paraïgues.


Veieu a continuació la Sortida de Santa Maria:




PROCESSÓ DEL PRENDIMENT


Malgrat la pluja fina, el Pas de Jesús Captiu va sortir simbòlicament a la Plaça de Santa Maria. Va fer una volta d’honor sota el plugim acompanyat de la Banda de Tambors i Cornetes i representacions d’altres germandats de Mataró i de Catalunya.

Acte seguit va tornar el Pas a la Basílica de Santa Maria, i no es va continuar amb la processó.

La cara dels costaleros i confrares era de lamentació per tal de no haver pogut processionar la imatge de Jesús Captiu. Malgrat això tots estan esperançats en poder-ho fer el proper Divendres Sant a la Processó General de Mataró.



VIA CRUCIS


A la Basílica de Santa María la Germandat de la Puríssima Sant va celebrar un Via Crucis, i va ser acompanyats també pels confrares i públic que va assistir al Prendiment, a part dels conentrats per a viure el Via Crucis.

Veieu a continuació altres imatges del Prendiment:


Costaleros i penitents protegint-se de la pluja.


Moment què Jesús és Captiu.















Judas mira a Jesús abans del seu petó.


Imatge de Jesús Captiu davant Santa Maria
XXè VIA CRUCIS DE LA LLÀNTIA.

El Via Crucis de la LLàntia que organitza la Confraria del Sant Crist de l'Agonia no es va poder celebrar pels carrers del barri. Malgrat això el Via Crucis es va oficiar dins de l'església de Sant Joan Bosco.

A l'acte van participar els portant del Sant Crist de Cardedeu.

Imatge del Via Crucis de la LLàntia de l'any 2006.

Potser t'agraden aquestes entrades