PREGÓ DE SETMANA SANTA Y MATINAL DE SAETES

PREGÓ DE SETMANA SANTA 2007
El Diumenge de Rams es va celebrar a la Plaça Onze de Setembre (Can Morros) de Mataró el pregó de Setmana Santa.

Aquest any va anar a càrrec del sr. Ramón Bassas, regidor de la ciutat.

En el seu pregó va destacar com hom pot veure i viure la Setmana Santa, en especial a Mataró. Aporta diferents visions, en el seu cas personal, d’espectador, regidor de Seguretat Ciutadana, i especialment com a cristià.

Es va aturar especialment en la frase dita “la procesión va por fuera” i va destacar que

Los relatos, la Pasión de Cristo entre ellos, son como un espejo de lo que nos ocurre y de lo que ocurre en el mundo dónde vivimos. De modo que en las procesiones, centenares o miles de personas, se disponen a contarnos una historia, a través de esculturas, ropajes, música y cante, una historia que resume lo más importante que nos sucede. Y esto hay que sacarlo fuera.”

En la part final del pregó va destacar que les processons de Mataró han encabit bé dins de la ciutat de Mataró, i va destacar que això és una oportunitat:“Si treiem als carrers de la ciutat el que portem a dins, si ho fem rememorant la història que ens ho apropa al Cel (és a dir: a allò que importa de veritat, a la felicitat que tots tenim dret), si compartim amb moltes altres persones un acte íntim (que no pas clandestí), si ens posem a fer-ho nosaltres, aquesta vegada sense intermediaris, estem fent un acte de llibertat; estem fent que la llibertat corri pels carrers i les places de Mataró.”
Si voleu llegit el pregó sencer cliqueu aquí.

MATINAL DE SAETAS
Després del pregó de Setmana Santa, va donar inici la Gran Matinal de Saetas. L’acte va ser presentant per Rafael Ángel Acedo, antic Hermano Mayor de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza de Mataró, i antic locutor de Ràdio Cerdanyola.

Aquesta edició va comptar amb la presència de 6 cantaors de prestigi en el món de la canço tradicional i popular de Setmana Santa.

Aquests varen ser Pepa López, Mari Carmen Corpas, Valentín de Aldea, Antonio el Gaditano, Consuelo de Málaga i Miguel Almellones.

Tots els cantaors varen cantar dues saetes, totes elles en l’estil propi de les terres d’origen del cantaor, acompanyats per la Banda de Tambors i Cornetes de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.

A la mitja part, el quadre de baile de la Peña Al-Andalus, dirigit per Eva Joya, va oferir al públic dos fragments al voltant de com es viu la Setmana Santa. En aquests varen participar 62 ballarins del quadre de baile.

A l'acte també van assistir, en tant que públic, diversos membres de la Comissió de Setmana Santa, d'atlres confraries, l'Alcalde i el president del Patronat de Cultura, així com d'altres regidors/res de la ciutat.

Potser t'agraden aquestes entrades