S'inaugura el X congrés català de confraries de Setmana Santa de Catalunya





El Castell de Paborde de la Selva del Camp concentra durant tot aquet cap de setmana els actes del Xè Congrés català de confraries de Setmana Santa. 

L'acte inaugural ha comptat amb l'Alcalde de la Selva del Camp, en  Josep Andreu i na LLuïsa Garriga, procuradora de la Confraria de la Sang. 

En la seva intervenció inaugural l'Alcalde comenta que es una trobada esperada després d’un any i exposa la singularitat que en el seu cas l’Alcalde de poble, també ho és president del Capítol.  La màxima autoritat civil té una visualització notable també en la Confraria de la Puríssima Sang.

La història i la tradició al voltant de la Setmana Santa es remunta segles ençà i en el cas de la Confraria es remunta ara fa 400 anys i que ha perdurat al llarg del temps de manera ininterrompuda.

La història, la tradició, la vinculació familiar també està vinculada a la confraria. Els primers moviments civils, xarxes de solidaritat i cooperació van venir a mans de les confraries i germandats.  Aquestes també són les nostres arrels com també ho és la cultura viva i popular, de sentiment, de manifestació viva i religiosa.

Han estat les persones del poble, els selvatans i les selvatanes les que han mantingut aquestes tradicions, han volgut explicar la seva història i que volen que perduri a mans de persones compromeses.

Esposa el seu cas que va aprendre a casa amb la família els component de la confraria de la Sang, la seva devoció, la seva identitat i la tenacitat per mantenir-se.

Per acabar, exposa la satisfacció que les persones del món de les confraries es reuneixin a la Selva. Convida a conèixer el poble, el seu teixit comercial i la seva gent.

 

Procuradora de la Sang Maria Lluïsa Garriga

 

Després de totes les adversitats d’aquest tems, explica que presenten un congrés amb certa il·lusió sobre el sentit de la Setmana Santa.

Presenta el programa del congrés que  se centra en quatre pilar al voltant de tradició, fe, cultura i la història. A través dels sentits donaran a conèixer els sons, la visió selvatana en un viatge per la tradició.

Aprofita per agrair la col·laboració de totes les persones del poble i les entitats que li donen força a la seva vida associativa a fer que aquest congrés sigui avui una realitat.


Continua seguint les notícies del congrés català aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades