dimarts, de setembre 21, 2021

La Sang de Santa Maria del Pi recupera la cerimònia d'entrada de confrares després de 70 anys.

 

El proppassat dimarts 14 de setembre, festivitat de l’exaltació de la Santa Creu, a la capella de la Sang de la basílica de Santa Maria del Pi, i després de prop de 30 anys de treball constant, l’Arxiconfraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist tornà a poder celebrar la cerimònia d’entrada de confrares.  Aquest fet no es produïa des de finals dels anys 50 del segle XX.

En un acte marcat per la sobrietat i l’austeritat, els nous confrares, acompanyats pels Ministrils del Pi, entraren a la capella de la Sang. Allà se celebrà el ritual d’entrada dels nous confrares, seguint un antic cerimonial del segle XVI. 

Durant la celebració de la missa, s’anà desenvolupament aquesta cerimònia: en primer lloc, els candidats a entrar a l’Arxiconfraria foren preguntats pel rector de Santa Maria del Pi si hi volien entrar a formar part. Seguidament, es passà a la imposició de medalles. Per cloure l’acte, el Prohom President s’adreçà als presents, expressant el seu goig per haver pogut tornar a revifar l’Arxiconfraria de la Sang.