La Sang de Santa Maria del Pi recupera la cerimònia d'entrada de confrares després de 70 anys.

 

El proppassat dimarts 14 de setembre, festivitat de l’exaltació de la Santa Creu, a la capella de la Sang de la basílica de Santa Maria del Pi, i després de prop de 30 anys de treball constant, l’Arxiconfraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist tornà a poder celebrar la cerimònia d’entrada de confrares.  Aquest fet no es produïa des de finals dels anys 50 del segle XX.

En un acte marcat per la sobrietat i l’austeritat, els nous confrares, acompanyats pels Ministrils del Pi, entraren a la capella de la Sang. Allà se celebrà el ritual d’entrada dels nous confrares, seguint un antic cerimonial del segle XVI. 

Durant la celebració de la missa, s’anà desenvolupament aquesta cerimònia: en primer lloc, els candidats a entrar a l’Arxiconfraria foren preguntats pel rector de Santa Maria del Pi si hi volien entrar a formar part. Seguidament, es passà a la imposició de medalles. Per cloure l’acte, el Prohom President s’adreçà als presents, expressant el seu goig per haver pogut tornar a revifar l’Arxiconfraria de la Sang.



Potser t'agraden aquestes entrades