Comunicació sobre el context barceloní de confraries al congrès internacional del centenari de Màlaga.

 

Aquest cap de setmana ha començat a la ciutat de Màlaga el congrès internacional de confraries i germandats coincidint amb el congrés del centenari i el fòrum panamericà. 

Diferents persones de Mataró i de l'Arquebisbat s'han desplaçat per a poder escoltar les diferents ponències i intervencions. 

Durant el congrés hi haurà diferents comunicacions que han passat pel comitè científic del congrés. Una d'aquestes és la que s'ha preparat des de diferents professionals de l'Arquebisbat de Barcelona  amb la col·laboració de la Universitat de Girona. 

Aquesta comunicació s'ha centrat en analitzar el context estructural en el que es s'han desenvolupat les confraries i germandats de Barcelona des d'una perspectiva sociològica i històrica.  

Han analitzat els darrer vint anys apreciant la influència de la població meridional i del sud espanyol, com ha estat el relleu generacional, singularitats, idiosincràcies i diferències entre models.... Tanmateix han establert un model per a mesurar les transformacions demogràfiques de l'envelliment,  com és l'entorn on es desenvolupen les confraries i germandats contemplant els nous context de presència de població migrant, convivència amb d'altres confessions i mesurant alguns factors de desigualtats socials. 

Les conclusions, limitacions i recomanacions de la comunicació seran presentades el divendres 25 per part del Delegat Diocesà de Confraries i Germandats.

Infografia d'un dels temes abordats a la comunicació. 

Potser t'agraden aquestes entrades