La Quaresma s'apropa i els ametllers ja han començat a florir.


 Els ametllers ja han començat a florir. Coincideix amb el mes de febrer i inicis de març, tot i que ens alguns anys han florit abans. 

La floració dels ametllers, segons els floristes consultats, depenen del fred que ha rebut l'arbre així com la varietat de l'arbre.  És un moment on l'arbre s'expandeix en les seves arrels, agafa nutrients per a proveir els futurs fruits.

Coincideix amb l'inici del temps Quaresmal, dels 40 dies previs a l'equinocci de primavera i a la celebració de la Pasqua. 

La tradició popular ho associa també amb el  canvi del fred que s'ha passat, ja s'ha deixat la nit i la foscor i passa al color i a més hores de sol.  A l'explosió de colors després de l'estat letàrgic i a un anunci del que ha de venir.

La flor blanca anuncia que el moment s'acosta i toca preparar-se. Igual que l'arbre prepara i agafa els nutrients per a preparar els fruits, els cristians comencen la preparació. 

Una preparació que es remunta als primers segles del cristianisme a Roma associats a la conversió i al camí. Un camí que fan els cristians per a viure, conviure i reviure la Setmana Santa i el missatge de la Resurrecció.

 Benvinguda quallada   de colors, que comença amb el blanc.

Potser t'agraden aquestes entrades