Cartell de la Setmana Santa de Catalunya

 


Les agrupacions de confraries, germandats i congregacions de Catalunya, unides a la coordinadora catalana han fet públic un cartell conjunt que convida a viure, reviure i conviure la Setmana Santa. 

És el primer cop que es fa un cartell conjunt. Obra de la il·lustradora Mònica Torralba, recull el moment que una dona confraressa abillada amb la túnica comparteix amb una persona una rama d'olivera, que situa al centre del dibuix. 

Amb distància i mascareta, però mirada de complicitat i d'agraïment a la invitació a poder compartir l'inici de la Setmana Santa amb el símbol de la rama d'oliveres. 

Un missatge de senzillesa i tendresa en un moment en el que sí que hi haurà Setmana Santa, en el que confrares i confraresses comencen preparar-se amb l'inici de la Quaresma,  on es viurà de manera diferent al que s'ha conegut aquest 2021, però on el missatge de la Pasqua i la Resurrecció és tan viu com sempre. 

Amb el lema fe, tradició i cultura es posa de relleu la notorietat que ha tingut al llarg de la història i també actualment la Setmana Santa en l’àmbit gastronòmic, poètica, musical, de la vinculació amb l’inici de la primavera, en la munió de persones en dies importants com Diumenge de Rams, Dijous i Divendres Sant, Diumenge i Dilluns de Pasqua. I com no en el revulsiu cultural que l’ha envoltat i l’amalgama plural d’actes d’expressió pública.


LLegeix aquí el manifest i comunitat de la Coordinadora Catalana de Confraries i Germandats sobre la Setmana Santa 2021.


Potser t'agraden aquestes entrades