Processó de Corpus a El Palau

El del Corpus Christi és una festivitat que celebra l'Església Catòlica destinada a celebrar la solemnitat de l'Eucaristia i la solemnitat del cos i la sang de Crist. Existeix constància documentada de les primeres celebracions processionals en el s. XIII, i a Espanya i Catalunya és una tradició molt arrelada.
A la ciutat de Mataró  també era una tradició important però va deixar de celebrar-se als anys seixanta. Després d'aquesta desaparició va ser la parròquia de Sant Simó i Sant Pau la que va recuperar aquesta tradició a l'espai públic a Mataró a l'any 1983.

Després de 35 anys continua viva aquesta tradició on la comunitat parroquial celebra aquesta diada tan important per al Cristianisme, i ho fa mantenint l'essència i la presència al barri del Palau.

Des de fa un anys, però compta amb la implicació activa de la Confraria de la Coronació d'Espines, la qual té seu canònica a la parròquia. A més, aquest any va disposar de l'acompanyament musical de l'Agrupació Musical Can Ros de de Cabrera d'Anoia.

Com sempre la comunitat va estar present i va enlluernar l'espai públic amb les tradicionals espelmes. Jesús Sagramentat va ser present. 



Potser t'agraden aquestes entrades