dimarts, de juny 13, 2017

Processó Nen Jesús de Praga 2017

Foto de familia
El passat diumenge es va celebrar la Processó del Nen Jesús de Prada que organitza la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors.


És una processó infantil on participen els més menuts de les confraries tot seguint una antiga tradició que se celebrava a tot el litoral i en particular també a Mataró.


Aquest any el seu recorregut ha variat passant per la Riera. A continuació us reproduïm les imatges i crónica extrets de web de la  Confraria.
Cliqueu a sota.
Processó Nen Jesús de Praga - Resum d'una tarda especial

La processó del Nen Jesús de Praga, devoció pròpia de l'Ordre Carmelita, tenia un fort arrelament a la ciutat de Mataró - amb alts i baixos al llarg de la història - i que va acabar desapareixent juntament amb el Monestir on es venerava la imatge del Nen Jesús, conegut popularment com les "Tereses" i que dóna nom a la Plaça on antigament estava situat.

Era una processó coneguda com "la del Nen de la bola" al qual la comunitat li tenia una gran i singular devoció.

També existia una important tradició dins les llars catalanes, ja que moltes cases tenien aquesta imatge entronitzada perquè és protectora dels infants.


La jornada va començar a les cinc de la tarda amb celebració la Santa Missa oficiada per mossèn Josep Teixidó, vicari de Santa Maria de Mataró. La cerimònia va omplir, de gom a gom, l'església del Monestir de les Caputxines. Els infants varen ocupar un lloc preferent en els primers bancs , tal com pertoca als protagonistes de la jornada, i varen seguir amb molta atenció i respecte a tota la cerimònia.


La Comunitat de Clarisses va voler acompanyar en aquest dia tan especial als infants i a la Germandat Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, organitzadora de l'esdeveniment.
Acabada la Santa Missa, el rostre dels nens i nenes s'il·luminà al rebre l'ordre de col·locar-se als seus llocs, corrent però amb ordre ocuparen els llocs assignats; portants, quadrilles de relleu, estendards, fanalets, campanetes.....A les sis en punt de la tarda s'inicia la processó, al so de la Marxa Reial la imatge del Nen Jesús de Praga apareix pel pòrtic del Monestir de les germanes Clarisses Caputxines.


Les Serventes de Maria, surten a rebre a l'Infant Jesús al seu pas pel davant del seu monestir al carrer Onofre Arnau.


Durant tot el recorregut l'Agrupació Musical Captiu-Dolors ens va acompanyar amb les seves marxes. El treball i la dedicació  constants d'aquests nois i noies es tradueix en la millora dia a dia de la seva qualitat musical i fa que sigui uns dels actius més preuats de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors.Poc abans de les 8 del vespre la comitiva feia cap a la Basílica de Santa Maria de Mataró, seu canònica de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors.

Veient aquestes imatges podem estar ben segurs que el futur confrare a Mataró està garantit.