Una imatge de Don Bosco processionarà amb Maria Auxiliadora

Imatge d'arxiu de la Processó de Maria Auxiliadora
Aquesta setmana, dins del mes de Maria, és la diada de Maria Auxiliadora. Amb aquest motiu la comunitat parroquial de Maria Auxiliadora de Mataró organitza una sèrie d'activitats que culminaran el proper dissabte amb una Eucaristía i Solemne Processó pels carrer del barri de Cerdanyola.

La Maria, sota l'advocació de Maria Auxiliadora es farà present en forma d'icona pels carrers i serà elevada pels portants acompanyats per l'Agrupació Musical Captiu-Dolors.
Sant Joan Bosco de la parròquia de Maria Auxiliadora
Una novetat d'aquesta edició, serà que participarà de la sortida processional una imatge de San Juan Bosco.
La vocalia infantil de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza serà l'encarrega de portar aquesta imatge.
Amb aquesta incorporació es fa com a d'altres indrets on es fa palès l'estima de Don Bosco pels joves i els infants als quals va dedicar en docència tota la seva vida, fundant l'obra i congregació salesiana i com sempre de la mà de Maria Auxiliadora.

 Qui era Don Bosco, "Pare, Mestre i amic dels joves"?

Molt es podria escriure de Don Bosco i omplir línies i notícies. Però bàsicament des d'aquest webbloc de forma breu, es remarca que va ser un sacerdot italià, molt avançat al seu temps molt convuls en lo polític i social del s.XIX. Va potenciar l'educació per a nois i nois i joves a través de mètodes moderns i adreçat a les famílies més vulnerables d'arreu del món. També va ser un ser un brillant escriptor, a més de fundador de la Congregació Salesiana, l'Associació de Maria Auxiliadora, va impulsar la cooperació a través de l'obra salesiana. Altres coses que també se li reconeixen és la fortalesa que tenia per aconseguir la unitat de l'Església durant els atacs a Pio IX i als Estats Pontificis durant la revolució italiana.

De la seva faceta d'escriptor es reconeix l'impuls que va donar a la imprenta per tal que arribes la cultura i la lectura arreu del món. Avui dia la seva obra és present a més de 130 països i en vida va ser requerit per molts caps d'estat per a impulsar els seus mètodes docents a països com Espanya, França, l'Equador, Polònia, Panamà, Palestina, Argentina. Xile..... 
Va ser canonitzat l'1 d'abril de 1934 i Joan Pau II el va anomenar "Pare, Mestre i amic dels joves".

Maria Auxiliadora, els salesians, Sant Joan Bosco i Cerdanyola.

Cerdanyola als anys, 50
L'obra de Don Bosco es va anar estenent ràpidament arreu del món. A Catalunya la seva obra arriba a l'any 1884 i va arrelar amb molta força.

Al 1905 es fundà el Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua a Mataró, i formava part de la Inspectoria de la Mare de Déu de la Mercè.

El Col·legi ràpidament es va convertir en una escola de referència a Mataró i comarca, així com d'altres a la ciutat.  En aquell temps el barri de Cerdanyola encara no existia, tot i que havien alguns nuclis de cases. El Col·legi tenia una gran extensió i connectava amb el burots de la ciutat de Mataró. Amb el creixement de la ciutat als anys 40 i sobretot a partir de la immigració del camp andalús, de Múrcia i d'Extremadura, es va anar conformant el barri de Cerdanyola. Un barri que va ser el més poblat de la ciutat i amb una població amb un baix nivell d'estudis, els quals apostaven pel col·legi salesià per a oferir la formació als fills i filles que els pares no havien pogut rebre. En aquell temps també es va crear la parròquia de Maria Auxiliadora, advocació estimada per Sant Joan Bosco.  Avui dia per això trobem a Cerdanyola el Col·legi Salesià, presència de la congregació salesiana, la Confraria Salesiana de La Verònica, la parròquia de Maria Auxiliadora, en la nomenclatura el carrer de Sant Joan Bosco, el carrer de Maria Auxiliadora... i tot un vestigi històric i encara viu al barri de Cerdanyola.


Potser t'agraden aquestes entrades