Cartell Setmana Santa Mataró 2023

 



Mataró ja ha presentat el seu cartell. Obra del pintor Daniel Jiménez Díaz se centra en el moment de l'alegria, del final de la Setmana Santa, de la celebració del triomf de la vida. 


L’autor

L’autor del dibuix ha estat en Daniel Jiménez. Un jove pintor i cartellista nascut a Extremadura, però que té la seva residència a Sevilla. Un llarg historial de dibuixos per a la Setmana Santa i parròquies.

Agrair la seva feina, el seu suport  i el seu compromís a fer el cartell. Sobretot per haver-ho de compaginar amb cartells com el d’Algeciras o el de Madrid.

Modernitat i tradició.

Aquest any es volia recuperar un dibuix. En temps de la fotografia. Que tot és ràpid, visual, efímer i a l’abast de tothom, volíem recuperar l’essència del dibuix, del missatge i fugir dels retocs digitals.  La força de la mà que plasma les formes com l’imaginer quan esculpeix o el pintor quan traça.

Per això es va demanar un dibuix.

Però no només això, li hem demana ta un dibuixant que omple imatges seves a les xarxes socials. Dibuixos i tècniques tradicionals amb la rapidesa del moment. 


La Composició.

El centre del cartell és Jesús Ressuscitat. El triomf. El lema de la vida, del tríduum pasqual, del fi de la Setmana Santa amb la Pasqua.

Un Jesús ressuscitat que segueix l’obra mataronina de l’escola d’Olot. Catalana, clàssica de Jesús trencant el sepulcre i triomfant sobre la mort.  

Però als seus peus flors d’ametlles. El primer arbre que floreix i que té un simbolisme amb la vida. En aquest cas ja rossenc, color que té la flor per setmana Santa.

Al seu costat un pare amb un nen. Un traspàs al·legòric dels pares al fills. I el nen porta un clavell vermell.  Al mateix moment pètals vermells van caient.

Al seu darrera capirots van abandonant l’escena i donen pas al blanc, al color del Diumenge de Pasqua.  

I al fons, més esfumat la Basílica que ens representa a tots i totes Santa Maria. Aquest any, també la parròquia de Maria Auxiliadora, una altra parròquia confrare, popular .  I al fons Sant Vicenç o Burriach que es mira la ciutat des de lluny.

Un Jesús Resuscitat que és el protector dels nens i nenes, i com no, també de tots els que composen la Comissió de Setmana Santa.  Al 1986 aquells que van recuperar la Setmana Santa a Mataró es van unir sota el patrocini de Crist Ressuscitat, tal i com posen en els estatuts de la Comissió.

Potser t'agraden aquestes entrades