El 28 de juny se celebra la festivitat de Sant Pere. El llegat i la tradició al voltant d'aquest Sant és molt present arreu de Catalunya.
De manera molt breu, Pere va ser un dels pescadors que va seguir Jesús i es va convertir en un dels seus apòstols i apareix als 4 evangelis i també als fets dels apòstols. Va acompanyar Jesús els darrers anys de la seva vida, apareix també a la Passió i també el seu retrobament després de la resurrecció. Va ser pare fundador de l'Església Primitiva i va ser martiritzat a Roma.
Catalunya és plena de llocs, denominacions, ermites dedicades a aquest Sant, també anomenat Simó Pere. A la comarca del Maresme és festa major al Masnou, a Premià de Dalt...hi ha ple de carrers dedicats a Sant Pere, hi havia una escultura de Gomis a la Basílica de Santa Maria fins fa poc i apareix una ermita a Sant Pere de Clarà entre Argentona i Òrrius.
Sant Pere de Clarà
Hi ha ja constància a l'any 1002 de Sant Pere de Clarà com a part d'una cel·la monàstria o prioral depenent de l'abadia de Sant Cugat del Vallès.
Al llarg dels segles següents va anar passant a pertànyer a Sant Pere de Casseres, que facilitava alguns monjos en aquest espai i un sacerdot, també als patrons dels senyors del Castell de Sant Vicenç (Burriach) que van enterrar alguns dels seus membres, i també al Bisbat de Solsona.
El 1730 es deixà de fer culte i va passar a formar part d'un estable. Ja al 1920 es va restaurà i es va adquirir per part de la família Figueres i el culte es va restaurar.
Actualment se celebren cerimònies i bodes i està declarat bé cultural d'interès local.
L'església actual és de finals del s.XIII amb elements romànics i gòtics en una planta gariebé quadrada. El campanar es va construir a principis del s.XX. Contè un sarcòfag d'estil gòtic i està a tocar a la Masia de Can Marc del Priorat. En la seva restauració van participar Joan Rubió, deixeble d'Antoni Gaudí i també era un espai freqüèntat i visitat per Puig i Cadafalch.