Mataró es prepara per oferir un programa d'activitats amb motiu de la festa de l'Expectació de la Mare de Déu.



La devoció a la Mare de Déu de l'Esperança té una gran presència a la ciutat de Mataró.  Hi ha constància notable ja al s. XVI amb l'existència de la capella de l'Esperança i sempre present a la devoció popular. 

L'any 2020 no va permetre poder oferir un gran programa d'actes per part de les entitats mataronines, però en el moment actual s'està treballant per tal  que si les mesures i restriccions ho permeten, es puguin realitzar durant el cap de setmana del 18 i 19 de desembre. 

Per un costat hi ha la Festa Major de la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança, que concentrarà la celebració de la Santa Missa el dia 19 al matí, tot i que enguany els dinars de germanor i d'altres actes no es podran realitzar. 

D'altra banda, la Venerable Congregació dels Dolors, fundada ara fa 328 anys el dia de la Mare de Déu de l'Esperança, està preparant la celebració d'unes Vespres a la Capella dels Dolors, una Santa Missa a la Capella de l'Hospital on té seu la imatge antiga de l'Esperança de Mataró. Tanmateix, la intenció és poder connectar aquest dos actes amb una processó amb l'antiga talla de la Mare de Déu barroca i expectant. 

També, la Basílica de Santa Maria està preparant una conferència a càrrer de la priora de les Carmelites Descalses sobre el sí de María, el camí de la fe. 

A més, també es la festa de la Hermandad de Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza, que malgrat i tenir un simbolisme diferent al de l'expectació, si que pregona el missatge de l'Esperança durant la Passió, l'ancoratge en la fe, i en la resurrecció.  Aquesta germandat està preparant poder fer l'assaig solidari per a recaptar aliments per a les famílies més vulnerables ateses per les germanes caputxines, un dinar solidari, així com una tarda de contemplació a la Casa Germandat i una cantada de nadales al carrer. 

De tot això, en funció de com evolucionin les mesures s'oferirà informació en aquest espai bloc i en les xarxes socials.  



Potser t'agraden aquestes entrades