La Processó del Sant Enterrament de LLefià acte de ciutat de Badalona

 La Processó del Sant Enterrament de Llefià ha  estat declarada en tant que acte de la ciutat de Badalona per part del Ple Municipal. 

Avui l'Alcalde de Badalona Xavier García Albiol ha fet públic que ahir es va presentar una proposta per tal que aquesta processó tingués la consideració d'acte de ciutat.

L'actual  Processó del Sant Enterrament es remunta a la dècada dels anys 80  i és organitzada per la  Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y Nuestra Señora de la Soledad de Badalona.  La processó recorre el barri Llefià  i actualment surt  i finalitza de la parròquia de Sant Antoni.

Imatge de la processó de l'aniversari 2013

Aquesta germandat es va fundar al barri de Sant Joan de LLefià de Badalona el 1982. Ho va fer de  la mà d'un grup de persones i fidels que volien recuperar l'expressió pública de la fe amb les manifestacions de la Setmana Santa i van apostar per aquesta manera de religiositat popular. Les processons antigues de Badalona i que havien estat molt multitudinàries a Badalona havien desaparegut gairebé per complert, com havia passat a molts municipis de la província de Barcelona. 

El grup impulsor d'aquesta germandat va provenir de persones de la immigració interior d'Espanya, sobretot d'Andalusia i Extremadura, així com dels seus fills i filles de la primera generació. També es van anar sumant població d'altres contrades de la resta d'Espanya i també població nascuda a Catalunya.   L'expressió conjunta de la fe i la religiositat popular va unificar aquestes persones de tradicions culturals diferents amb relació a com viure la Setmana Santa.
 
Com moltes processons de la dècada dels noranta els inicis no van ser fàcils. La primera processó es va celebrar a l'any 1984 des de la seu social de la germandat i poc a poc va anar creixent fins que el 1994 va sortir fent la primera estació de penitència des  la parròquia de Sant Antoni de Llefià i va ser reconeguda canònicament pel Cardenal Ricard Maria Carles al 1998.  

A part d'aquesta processó, la germandat organitza la processó de Fàtima de Badalona, la imposició de l'escapulari durant la festivitat del Carme, així com una gran vida associativa i cultural de barri i ciutat. 

Les imatges titulars d'aquesta confraria, que van ser reemplaçades al 1998 per obres de l'escultor Manuel Martín Nieto,  reben culte a la parròquia de Sant Antoni de Llefià. 



Més informació:

Potser t'agraden aquestes entrades