Sant Domingo 2020 , festa del compatró d'Argentona.


Imatge de Sant Domingo de Guzmà a la parròquia de Sant Julià d'Argentona.

Aquest 4 d'agost s'ha celebrat la festa del compatró d'Argentona, Sant Domingo de Guzmán. 

 Una festivitat que ha pogut compartir l'Ofici en honor i glòria al Sant Protector de la Vila d'Argentona, així com l'antic i tradicional vot de poble. 

 El context de pandèmica i emergència sanitària ha alterat la Festa Major d'Argentona; però si que s'han pogut organitzat aquests dos moment de la festa. 

 Una festa que s'ha centrat el l'essència de l'ofici, benedicció de les aigües de la font i vot del poble. 

 Mn. Àlex Marxo, rector de Sant Julià d'Argentona ha oficiat la Missa de Sant Domingo que ha estat participada per representants de l'Ajuntament,  per algunes entitats argentonines, vilatans i alguns amics de Mataró. 

Relíquia de Sant Domingo de Guzmà amb el càntir 2020.

La homilia ha servit per a recordar la tradició, la festa, la cultura i el llegat de Sant Domingo al poble d'Argentona i que enguany no s'han pogut viure. S'ha centrat en l'essència del llegat històric que es remunta segles ençà i que any rere any els argentonins recorden la dura pesta que van viure fa segles i que també avui dia, en forma de pandèmia, ha fet impacte al món global però també concretament a Catalunya i a Argentona. S'ha demanat i agraït la feina de tots els professionals sanitaris, així com a Creu Roja i Càritas d'Argentona, així com als professionals de les residències per la seva feina durant el dur confinament. 

Ha dedicat també un moment per als professionals dels serveis públics en general i de l'Ajuntament per ajudar a sortir d'aquesta situació per aquells que han patit els estralls i efectes socioeconòmics de la mateixa. Les pregàries han estat encaminades en aquesta direcció, recordant els essers estimats que ens han deixat i demanat per al futur del jovent i infants.

Encesa del ciri de Sant Domingo.

 La llum del ciri s'ha encès per part d'una representant del consistori i hi hagut un parlament als i les presents per animar a la unió en aquest moment i continuar treballant, així com una pregaria de protecció al poble com fa molts segles al Sant i per a poder reviure la festa en el futur recordant el moment present. 

Benedicció de les aigües de la font de Sant Domingo i veneració de les seves relíquies. 

 Al final de l'Ofici i - de forma excepcional- dos voluntaris han portat aigua de la Font de Sant Domingo per a que fos beneïda. 

 L'acte ha finalitzat amb l'adoració de la relíquia de Sant Domingo i el cant dels goigs. Acte seguit la benedicció dels càntirs 2020 s'ha fet al Museu del Càntir en solitari atès les recomanacions sanitàries. 

Emissió del vot del poble per l'Alcaldessa on line.

A la sortida de l'Ofici els i les presents s'han acomiadat amb un Bon Sant Domingo, per molts anys! I s'iniava el fot del poble per part de l'Alcaldessa,  Gina Sabadell de forma on line. 


Diferents vistes de Sant Julià d'Argentona. 




Goigs de Sant Domingo de Josep LLadó i dibuixos de Lidia Tur (2007)

Potser t'agraden aquestes entrades