Maria Esgleas ha estat cridada a la Casa del Pare


Aquesta matinada ens ha deixat na Maria Esgleas, "La Carbonera ". 
Maria, popularment coneguda com "La Carbonera", era una veïna de Mataró que va donar suport en la recuperació de les processons de la ciutat als anys seixanta. Juntament amb el seu marit, Manuel Puig (d.e.p.), varen ser unes de famílies que van donar aixopluc  a mitjans del anys vuitanta a aquell moviment incipient que volia recuperar i posar en valor les tradicions de Setmana Santa. 

Va col·laborar en la incipient Comissió de Setmana Santa i la seva casa al Camí Fondo en mes d'una ocasió va servir de punt logístic i de trobada també per a les confraries i germandats que es van anar creant. 

Personalment, va intercedir per tal que les imatges de Ntra. Sra. dels Dolors primer, i després Ntro. P. Jesús Nazareno poguessin ésser beneïdes al convent de les germanes Caputxines en un moment on no es trobava lloc ni espai per a fer-ho. 

A casa seva seva va arribar de matinada el primer Nazareno, i allà va estar-se uns dies per a passar després a casa d'una altra veïna del carrer de les monges. 

Amb posterioritat va estar vinculada a la Confraria de l'Oració del Senyor a l'Hort fins als seus darrers moments i fins que la salut li ho va permetre. I sempre comentant i gaudint de la setmana Santa de la ciutat. 

Des de la Comissió mostren el nostre agraïment i demanem que brilli per ella la llum de l'esperança en la Resurrecció.