Diada de difunts a Mataró




 El 2 de novembre els cristians catòlics celebren el dia dels difunts, també conegut en alguns indrets de Catalunya com dia dels Morts o dia de les ànimes.
 
Està relacionat amb Tots Sants, celebrat el dia anterior i on es festeja el goig de Tots Sants, persones i màrtirs que han estat exemple de vida i que estan a la Casa del Pare.
 
El dia 2 però, és un dia més de pregària, de recollida,  record, i estima per als familiars i amics que han mort. Així aquest dia és conegut a l'Església Catòlica com a commemoració de Tots els Fidels Difunts

La tradició cristiana ha fet que aquest dia s'ajudi als que han mort a poder ascendir al cel amb la pregària i amb l'oració, sobretot per aquells que estan al purgatori.

La tradició popular ha acompanyat aquest dia amb moltes rondalles, pràctiques i costums arreu de Catalunya i arreu de tots els Països mediterranis.

Entre aquestes està anar als cementiris, netejar els nínxols, passar una estona amb família recordant al familiar difunts i mantenir amb vivesa els ornaments. Aquí molts cristians posen elements del Sant d'advocació de la família, la imatge de la Passió que contemplaven, inclús l'escut de la confraria i la imatge de la icona, i tot tipus de simbolismes. Més recentment s'han sumat imatges i fotos també.

En algunes cases de Mataró, encara es manté la tradició de posar una espelma  blanca al caure la nit, un llum que guia, anar a visitar les Cases Germandats en el cas de les Confraries, participar de les Misses de Difunts...


Veieu aquí més imatges del cementiri i Tots Sants a Mataró.

Potser t'agraden aquestes entrades