Aniversari Coronació d'Espines i recepció aprovació canònica


Aniversari acollida a Sant Pau
L'any 2011 un grup de persones amb la col·laboració de la Comissió de Setmana Santa van demanar acolliment per al Misteri de la Coronació d'Espines a la parròquia de Sant Pau.  Poc a poc va anar agafant forma la Confraria de la Coronació d'Espines, que tot i que es remuntava dècades ençà com antics estudiants dels Maristes de Sant Josep, encetava una nova etapa com confraria.

S'iniciava un camí de treball amb la comunitat parroquial que els va albergar des del primer dia.  Un parell d'anys després se sol·licitava aprovació canònica per a eregir-se com a Confraria de la Coronació d'Espines.  S'anava creixent en el treball amb i per al barri del Palau, es va anar constituint la Processó de Dissabte de Passió, la festa de Crist Rei... i fins arribar al dia d'avui.
Set anys d'aquell efemèride, on també la Comissió va cedir la titularitat del grup escultòric i donar el vist i plau al nou camí, i la confraria ha anat creixent en treball.
 
Per aquest motiu el dissabte 6 d'octubre es va procedir a celebrar una Missa d'Acció de Gràcies presidida pel rector de Sant Simó i Sant Pau, i consiliari de la Comissió.
 
Recepció de l'aprovació canònica.
Al finalitzar la celebració s'ha aprofitat per a fer lectura de l'aprovació canònica dels estats, per part del nou director de la Delegació Episcopal Diocesana de Confraries i Germandats, Manuel Zamora. 
 
El Hermano Mayor de la Confraria, José Montilla, ha agraït l'assistència a representants de les confraries i germandats de Mataró i de la diòcesi, així com de la comunitat parroquial i ha recepcionat el document d'aprovació. Així dons, la Confraria de la Coronació d'Espines és una confraria catòlica de passió de ple dret i reconeixement.

Bona feina i enhorabona.


Concert musical a càrrer de l'A.M. Sagrada Familia.
Acabada la recepció, l'Agrupació Musical Sagrada Família ha ofert la interpretació de diferents peces musicals del repertori de passió.
 
Una Agrupació que fa 4 anys va començar a acompanyar musicalment Divendres Sant el Misteri de la Coronació i que ha establert llaços amb aquesta confraria.
 
Així doncs, una agrupació que també forma part de la bella i antiga de tradició de Mataró en aquests moments.
 
Durant el concert s'ha presentat a la nova directora musical, na Carmen Oliva, que ha posat l'accent  surenys fent molt rodones les peces i la simbiosi entre els músics i sons.
 
Un bell oferiment per las i les presents.  

Potser t'agraden aquestes entrades