Mort l'escultor Jordi Puiggalí

Jordi Puiggalí. Font: Tot Mataró
Aquests dies en ha deixat el dibuixant i escultor Jordi Puiggalí. La Comissió de Setmana Santa es mostra dolguda per aquesta marxa amb el Pare, però expressa el seu agraïment a un autor que va deixar una gram empremta a l'escultura religiosa a la ciutat, i uns meravellós dibuixos.
 
Coetani a Santi Estrany, Puiggalí va ser un autor molt prolífer que va oferir un gran volum d'escultures religioses per als temples de la ciutat, així com també per a la imagineria religiosa de Setmana Santa de postguerra.
 
Format a l'Escola d'Arts i Oficis de Mataró ja va exposar en solitari l'any 1945 i va dedicar la llarga vida a la docència, l'escultura i el dibuix, essent un veritable mestre del retrat.  En escultura va ser molt galardonat per les seves escultures d'accent noucentista i de tota l'obra religiosa a la ciutat.
 
En el camp de la Setmana Santa, cal destacar el Natzaré de Mataró, que va processionar ja al 1952, conegut posteriorment com el carrer de l'amargura.
 
També va fer alguns crists profcessionals, que actualment estan a la parròquia de la Mare de Déu de la Salut de Badalona, així com la Verge de la Salut entre molts altres.
 
També, en escultura religiosa ha deixat en llegat a la ciutat la Pietat del Sagrament,  el Sant Josep de Calassanç que presideix la baixada de Santa Anna, la imatge de les Santes a Santa Maria....
 
 
Descansi en pau i brilli per ell el llum etern d'esperança en la resurrecció. Gràcies pel teu llegat.