Reconeixement Canònic de la Coronació d'Espines

L'1 d'abril de 2011 s'informava en el plenari de la Comissió de Setmana Santa que l'actual Confraria de la Coronació d'Espines no disposava d'estatuts canònics actuals i si en tenia eren obsolets i antics.

Veterans de la Coronació d'Espines 2018

En aquella reunió es va manifestar la voluntat d'iniciar un camí de legalització canònica de la Confraria adscrita a la parròquia de Sant Pau.

En aquella reunió es va aprovar  per unanimitat el procediment de legalització canònica a l'empara de mossèn Joan Josep Badia qui havia acollit i albergat els membres de l'antiga confraria a la parròquia. 
Tanmateix s'acordava que el mateix mn. Badia assumís les funcions de consiliari i representant d'aquell grup de persones davant la resta de preveres de l'arxiprestat.

Foto de familia Setmana Santa 2018.

El 13 d'abril de 2012,  el sr. Àngel Rubio qui ostentava el càrrec de president va presentar la seva renuncia i va cedir tota la responsabilitat, tutela i mn. Badia i així ho va manifestar també a la Comissió de Setmana Santa. 

En aquell moment també es va fer una cessió del conjunt històric de la Coronació d'Espines a la parroquia de Sant Pau per a la seva custòdia, vetlla i culte.   El Consell Parroquial va emetre també un vot favorable.

Processó Coronació d'Espines 2018

El 12 de novembre d'aquell any,  els representants de la Confraria presentaven davant l'Arquebisbat de Barcelona la petició d'erecció en tant que Confraria Canònica a tenor de les indicacions del Concili Tarraconense.

El 23 d'aquell més l'assemblea de germans i germanes va escollir per unanimitat el sr. Cristian Pérez Rosendo, qui va fer seguiment del procés d'erecció i d'impuls de la confraria juntament amb la resta de membres.

Parroquia de Sant Pau, presentación Cartell 2017

Des d'aleshores aquell grup de persones es van integrar a la comunitat de Sant Pau, van començar a treballar com una confraria i a seguir els principals objectius d'una associació privada de fidels de Setmana Santa.
Arribats al març de 2016, mn. Badia va emetre un informe exposant el bon camí de la confraria, les seves responsabilitat, integració a la comunitat i actes de culte. En Paral·lel la co-presidència de la Comissió va estar treballant amb el president de la Confraria per tal d'arribar a assolir una cessió amb caràcter definitiu del conjunt escultòric, així com amb els antics alumnes dels Maristes de Sant Josep de Mataró propietaris de la mateixa i impulsors de la devoció a Mataró a partir de 1950.
Aigua Viva 2016
La col·laboració arribava a bon port i al final de curs de 2016 quan se signava un conveni de cessió definitiva.
Al poc temps José Montilla assumia el càrrec de president i s'iniciaven els actes d'aniversari del 30 aniversari dels actes processionals de la Coronació d'Espines des de la recuperació de la Setmana Santa mataronina.
En tal dia com avui, i dins d'aquest any d'aniversari, el Bisbat ha anunciat que la Confraria de la Coronació d'Espines té el reconeixement canònic.
Signatura conveni de cessió 17 de juny de 2016.
Des de la Comissió de Setmana Santa volem felicitar a tots i totes els que han treballat per aquest dia arribés, però sobretot, animar-vos a continuar amb la senda i el bon treball.


Potser t'agraden aquestes entrades