Centeneri a mossèn Biscuter

 
Amb l'hora dels adéus.

La Comissió de festes del centenari de mossèn Biscuter ha organitzat aquest dissabte, efemèride del naixement de mossèn Joan Lluís González Haro, popularment conegut com mossèn Biscuter un petit homenatge a la seva tomba al cementiri dels Caputxins. La Comissió ha organitzat una setmana d'activitats de qui va ser l'impulsor i primer rector de la parròquia de Maria Auxiliadora de Cerdanyola a Mataró.
Entre aquests, hi havia l'acte de memòria i record davant la seva tomba on descansen les seves despulles. L'acte ha comptat amb familiars, amics i antics estudiants de mossèn Biscuter. Aquests darrers han recordat la gran tasca social, reivindicativa i d'implicació que va fer a la Mataró dels anys seixanta i de grans canvis i desigualtats socials.
Han posat l'accent en el seu tarannà obert, implicat, de gran bagatge cultural i impulsor de tot tipus d'activitats, actes, obres teatrals, cinema.... que va convertir Maria Auxiliadora com el primer gran centre social del barri, com ha recordat en Joan de Maya. L'historiador Manel Cusachs ha exposat algunes pinzellades del personatge històric i també s'han sentit peces musicals interpretades per Miguel Quiñones, qui també en va ser estudiant de Biscuter.
Al seu torn, mossèn Illa, actual rector, juntament amb la directora de les germanes concepcionistes, han posat el valor la seva missió d'implicació, servil i bon pastor. I s'ha aprofitat per dedicar-li una oració de forma conjunta. L'Alcalde de Mataró ha dedicat unes paraules a la brisa que va aportar aquest home a la ciutat que encara avui dia és ben viva i necessària. En Juan de Maya, ha aprofitat per interpretar i dedicar un poema a l'amic i professor Biscuter.



Vídeo d'en Juan de Maya i en Miguel Quiñones dedicant el poema a mossèn Biscuter.

Vídeo del moment de l'ofrena floral a la tomba de la família Gonzàlez Haro i de les germanes concepcionistes on descansen les despulles de mossèn biscuter.