Festa de l'Exaltació de la Santa Creu 2017

Encara avui arreu de Catalunya se celebra en indrets com Reus, Tarragona, Girona, Sabadell, la Selva del Camp.. amb gran intensitat la festa de l'Exaltació de la Santa Creu per part de confraries, que junt amb les Creus de Maig de Santa Elena, són dues diades dedicades a explicar la Santa Creu.
A Catalunya aquesta festivitat era molt important a l'antigor i s'aprofitava per a parlar i orar a la Santa Creu i allà on hi havia lignum Crucis era el dia d'exposició i adoracdió. La Festa estava també molt relacionada amb les congregacions de la Puríssima Sang on aprofitaven aquesta diada per a fer la celebració de la confraria, congregació o grup de portants.
A Mataró la Puríssima Sang es va fundar l'any 1605 i va dona un gran esplendor en diferents segles a la Setmana Santa mataronina fins que va acabar desapareixent.
Amb motiu d'aquesta festivitat i l'efemèride de la conmeració de la restitució de la Puríssima Sang de Mataró fa dos-cents anys, s'ha organitza un petit acte per al proper dijous 14 a la Basílica de Santa Maria. Aquest acte, impulsat per diferents persones de confraries i portants, tindrà una part d'explicació d'aquesta antiga confraria i una petita part d'exaltació de la Santa Creu que clourà amb una ofrena als peus del Sant Crist.
Us convidem a participar-hi.
Més informació:

Potser t'agraden aquestes entrades