Entrevista Josep Teixidó al Tot Mataró

 Avui reproduïm l'entrevista que fa el diari Tot Mataró al rector de Santa Maria i Sant Josep, mn. Josep Teixidó.
Perfils 2017, perfils- josep teixidó
Des de ben petit explica que notava “un rum-rum a dins” que el portava cap a la vida de mossèn. Quan tenia 18 anys, després de batxillerat, va decidir entrar al seminari per ser capellà. “Quan entres al seminari t'ordenes per una zona concreta, en el meu cas la de Barcelona, i el teu bisbe decideix que podries anar a servir a un lloc”, explica en Josep.
El jove mossèn afegeix que quan estava al seminari, a Santa Coloma de Gramenet, li van dir que podria anar a Santa Maria i Sant Josep de Mataró i així ho va fer.

"Quan un intenta ser coherent amb allò que creu és creïble als ulls dels altres”
La seva vocació i professió no li impedeixen mantenir el seu esperit alegre i jovenívol. En Josep sempre té un somriure d'orella a orella. “Tendeixo a ser una persona molt alegre i encara que per dins tingui preocupacions sempre duc el somriure a la cara”, confessa. “No deixo de tenir l'edat que tinc, sent conscient del ministeri que tinc com a capellà, però sense deixar-me encotillar i sent autèntic i natural”. És conscient que això també fa més creïble la persona, perquè cadascú en la seva essència és més proper, afirma. “Jo sóc divertit i distès i m'ho passo bé amb les amistats”, conclou.
En Josep és conscient que la societat cada vegada és menys creient: “El problema de la falta de fe és una mica trist per nosaltres perquè creiem que a la vida sempre hi ha un sentit a tot”.
La falta de fe
Des del seu punt de vista, cal que l'església doni un bon testimoni i sigui coherent amb el que ens ensenya l'evangeli. “Cal comunicar-ho a la gent, sense fer proselitisme, sinó amb les petites coses de cada dia, perquè quan un intenta ser coherent amb allò que creu és creïble als ulls dels altres”, conclou. Considera que la manca de fe neix de motius diversos com les males experiències puntuals amb l'església, el relativisme o que la societat no es vol comprometre ni lligar-se massa amb res.
APUNTS
Defineix-te: Alegre, inconformista i obert
Un llibre: 'La bíblia' i 'Els pilars de la terra' de Ken Follett
Un somni: Una societat solidària
Un referent: El mossèn de Vilassar, Josep Maria Galbany



Podreu llegir l'entrevista aquí.