Inici de la Processó General de Mataró

 
El capità manaia picant tres cops la porta de la Basílica per a que s'obrin les portes el temple.
Aprofitem aquest diumenge de Resurrecció, el dia més important per a les confraries, germandats i Armats per a desitjar-vos Bona Pasqua.
 
Us oferim a continuació algunes imatges de l'inici de la Processó General de Mataró.
Després de la presència conjunta de tots els preveres, confrares i confraresses majors i presidents de totes les entitats, on també van ser present l'Alcalde de la ciutat i el regidor de Cultura, es va fer un moment de silenci.
 
Acte seguit el capità manaia, en nom de totes les realitats confrares de la ciutat va demanar permís al consiliari de la Comissió de Setmana Santa, mn. Àlex Marzo i al Vicari Episcopal mn. Segimón Garcia, poder procedir a l'inici de la Processó General de Mataró.
 
Rebuda l'aprovació es va desplaçar fins a la porta de la Basílica Mil·lenària de Santa Maria. Allà va donar tres cops a la porta. Acte seguit començaven a tronar dins del temple els tambors dels Armats que iniciaven la processó amb el seu pas de fangar.
 
Començava així la Processó en una plaça Santa Maria plena a vessar i tota la capçalera del seguici i Misteris sortien de l'interior de la Basílica, així com el seguici final.
 
S'afegien a les confraries i entitats adscrites a la parròquia de Santa Maria, la salesiana Verònica, el Sant Sepulcre i la Soledat.
 
S'iniciava la processó amb una oració i explicació de cada Misteri per part dels preveres  i on cada confraria iniciava la seva estació de penitència en solemne silenci només marcat pel pas en senyal de respecte.  El silenci es trencaria al carrer Nou on les diferents formes, estils i accents es posarien marxa.
 
Començava la Processó General.

Armats de Mataró

Oració del Senyor a l'Hort.
Ntra. Sra. dels Dolors.
Coronació d'Espines
La Verònica

El Nazareno

Ntra. Sra. de la Esperanza

Sant Crist de l'Agonia

Sant Crist de la Bona Mort
Sant Sepulcre
La Soledad.

Potser t'agraden aquestes entrades