Agenda de Dijous Sant

 
 
Dijous Sant ja és aquí. Un dia on a Mataró s'anuncia la Passió amb diferents, accents i formes, però amb un missatge únic. Hom pot trobar la tarda-nit de Dijous Sant l'Homenatge a la ciutat dels Armats on mostren les seves evolucions i les seves desfilades que són Patrimoni Cultural d'un estil tricentenari.
 
També després de la recollida de la bandera i l'Homenatge els Armats participen amb la resta d'antigues confraries de la ciutat de la Nit del Silenci: l'oració del Senyor a l'Hort, la Coronació d'Espines i la Venerable Congregació dels Dolors. Una processó que emula les antigues processons catalanes i mataronines plenes d'austeritat, senzillesa, foscor i silenci, de recolliment i Dolor.
 
D'altra banda al mateix moment a la ciutat la Processó de Dijous Sant uneix al Nazareno i Ntra. Sra de la Esperanza en una estació de penitència amb un accent sureny, del Sud. Pas a costal, música, bulla, algunes oracions cantades en forma de saeta, chicotades dels misteris, moments concorreguts de públic om és l'inici i la retrobada.

La Recollida de la Banda i l'Homenatge a la ciutat.

 


Els líctors dels Armats cap a l'Homenatge

Procesión de Jueves Santo.

Pas de tro del Nazareno
 

La nit del silenci.


Abanderats amb els 7 dolors de Maria
 

Potser t'agraden aquestes entrades