VIIè aniversari Beatificació Dr. Josep Samsó

Josep Samsó i Elies era el Rector de Santa Maria de Mataró l'any 1936. Eren temps convulsos i de persecusió religiosa. Ell ja ser un dels molts màrtirs de la barbarie ocorreguda durant la Guerra Civil Espanyola.
 
Després del seu captiveri a la pressó de Mataró va ser assassinat per un membre anarquista dels malatesta.  El Doctor Samsó va perdonar abans de morir els seu botxí, va demanar poder mirar la ciutat que l'havia acollit i es encomanar a Déu. Hores abans havia estat escollit la víctima que posaría "sang abans de la sang futura en el camp de batalla" salvant així a molts pressos polítics de la ciutat, ja que era una pràctica habitual d'aquells temps la política d'assassinar als pressos quan es marxava al front, terra cremada.
Membres de la G. Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors
fent una ofrena floral a les restes del Beat.
Després de molts any i gràcies a l'impuls de molts mataronins i mataronines i en especials dels amics del Beat Samsó, la seva causa el va convertir en Beat reconegut per la Santa Mare Església i esdevenint un exemple pastoral.
 
Cada 1 de setembre es recorda a Santa Maria al Sant Beat i a finals de gener es rememora l'acte de la seva beatificació, en el que nombroses entitats hi van participar, entre elles la Comissió de Setmana Santa en la part de seguretat.
 
Amb motiu del setè aniversari, el proppassat dilluns es va celebrar a la Basílica de Santa Maria el VIIè aniversari de la Beatificació i va comptar amb representació de la Germandat de Jesús Catpiu i Nostra Senyora dels Dolors.  La Missa va ser presidida per l'arxisprest de Mataró mn. Vicenç Mira i al finaltizar va comptar amb una petita processó de les seves relíquies fins a la capella de Les Santes.
 
El pas de tro de Jesús Capti, que processiona tots els Diumenges de Rams en la Processó del Prendiment, compta amb nínxol-hornacina amb una petita imatge  i reliquia del Beat Samsó  en record del mateix.

Més información:

Potser t'agraden aquestes entrades