Mónica Torralba dissenyarà el Cartell de Setmana Santa 2017

El cartell de Setmana Santa.
 
Aquest any 2017 el motiu del cartell que anunciarà la Setmana Santa de Mataró serà sobre la Coronació d'Espines.
 
Des dels inicis de la Comissió de Setmana Santa al 1986cada any es posava una imatge en el cartell. Eren temps on no hi havia, com ara, un cartell per a cada acte i esdeveniment. De fet aquell cartell que representava a totes les confraries, germandats i Armats de Mataró s'aprofitava per a explicar un moment de la Passió que simbolitzava una imatge, i que a més donava el nom titular a una confraria.
 
Passats 30 anys aquesta tradició encara continua, tot i que la Comissió de Setmana Santa va anunciar en el passat plenari que canviaria aquesta rotació quan es fes tota la volta a tots els misteris i imatges de la ciutat.
 
Amb el nou impuls de la Comissió els darrers anys es va optar per a fer presentació pública del cartell, donar-ne un toc de sortida i aprofitar per a difondre el cada cop programa més estens de la Comissió, i que l'any passat comprenia més de 40 actes litúrgics, processons, actes sagramentals i esdeveniments durant els dies Sants.
Cartell Dijous Sant 2016 de Mònica Torralba.
 
En aquesta edició, la Confraria de la Coronació d'Espines ha anunciat que ha encarregat el disseny i motiu del cartell per a la Setmana Santa a Mònica Torralba.
 
Des de la Confraria es vol donar renom i visualització a autors i artistes locals i intentar cercar simbolisme i missatges clars amb els cartells. Tanmateix, des de la Junta de la confraria es vol potencia que el cartell sigui genèric, que no representi només una imatge, sinó que englobi la totalitat de la Setmana Santa.
 
Durant la propera Quaresma es farà públic aquest cartell anunciador.
 
Mònica Torralba

És una dissenyadora, il·lustradora i dibuixant mataronina que resideix a la comarca del Maresme.  De pares de La Roda de Andalucia on hi ha una llarga tradició confrare i municipi agermanat amb confraries de Mataró, Torralba va iniciar els seus contactes amb les confraries de Mataró l'any 2016. En aquell any va il·lustrar i dibuixar el cartell de la Processó de Dijous Sant organitzat per la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza i la Confraria de la Verónica.
 
Actualment aquesta dissenyadora treballa en diferents productes comercials i es pot destacar la col·laboració amb la  Rita Culla en diferents contes populars catalans, que desitgem aviat vegin la llum.
Diferents dibuixos elaborats per M. Torralba.
Dibuixos de Rita Culla il·lustrats per a una futura publicació.
Dibuixos de Rita Culla il·lustrats per a una futura publicació.

Potser t'agraden aquestes entrades