Festa de la Coronació d'Espines

Demà dia 20 de noviembre la Confraria de la Coronació d'Espines i la comunitat parroquial de Sant Pau i Sant Simó celebren la festivitat de Crist Rei, en aquesta ocasió Festa de la Coronació d'Espines.
I la diada comptarà amb la celebració de l'Eucaristia, una posterior Solemne processó i finalitzarà en un to festiu amb un vermut famenc amb diferents participacions.






La festa de la Coronació.
Aquesta festivitat,  que fa anys que se celebra al barri del Palau de Mataró que és la demarcació parroquial de Sant Pau,ajuda a entendre el missatge que Jesús va venir a servir, i a fer-ho amb humiltat. A diferència de reis de la seva època engalonats de joies, servents, exèrcits... Jesús venia amb el seu amor i la seva paraula. Ens recorda un Jesús, fill del Pare, que és humil, que el seu Regne no és d'aquest món i perdona als que l'acusen i l'increpen perquè no saben el que es fan.
A l'edat mitjana el Crist era era representant gràficament en una postura solemne, envoltat amb mandorla, en posició majestuosa en un tro i acompanyat de l'alfa i l'omega. Tal qual recorda un rei humà engalonat amb les millors vestes i tot ple de joies. En canvi la icona de Jesús coronat mostra un Jesús patidor, que perdona, lluny d'aquestes representacions de pantocrator i els basileus grecs.

És una icona que rememora el segon moment on es menciona en els Sants Evangelis a Jesús en tant que Rei: els soldats romans es mofaren i el coronaren amb una corona d'espines. El primer moment va ser la conversa amb Ponç Pilat que li preguntà si ell era rei, i Jesús contestà que el seu Regne no era d'aquest món.

També apareix que en els texts Bíblics també apareix el concepte rei referint-se a Rei de reis, rei dels jueus, rei dels cels....
-------------------

Potser t'agraden aquestes entrades