Presència acte sis-cents aniversari de la Sanch

Membres de les confraries de Catalunya Sud a l'Eucaristia.

Perpinyà està de celebració. La Confraria de la Puríssima Sanch de Perpinyà commemora el seu sis-cents aniversari fundacional per part del dominic valencià Sant Vicenç Ferrer.

Membres de Mataró a l'anada ofici des del Campo Santo.

Les confraries de Catalunya, en particular La Selva del Camp, Tarragona i Mataró van assistir-hi el passat cap de setmana i van voler fer acte de presència en una efemèride tan important a l'altra banda dels pirineus.
La Confraria de la Sanch va ser fundada l'11 d'octubre de 1416  i sempre ha mantingut la flama viva a l'altra banda dels Pirineus, essent la confraria via més antiga de Catalunya. Fins l'any 1715 la Diòcesis de Perpinyà-Elna pertanyia políticament a la Corona d'Espanya, i anteriorment a l'anomenada Corona d'Aragó, tot i que a partir de 1640 havia estat etapes sota protectorat francès igual que la resta de Catalunya.
Malgrat aquesta desvinculació política, la confraria de la Sanch s'ha mantingut inalterable als seus objectius i missió pastoral a llarg del segles i sempre ha posat de relleu el seu naixement i símbol de la catalanitat, cultura i tradició viva cristiana a França.
Arrel del Vè Congrès de confraries, germandats i congregacions celebrat a Mataró l'any 2011 un grup de confrares van contactar amb la Confraria de la Sanch, contactes que ja hi havia dècades anteriors amb les confraries gironines. Des d'aleshores els llaços de germanor s'han entrellaçat i es comparteix una passió per la fe, tradició i missatge cristià.
Per aquest i molts motius membres de les confraries de Mataró i de la resta de Catalunya van voler ser presents i ser testimonis d'aquesta herència i germanor.
Per molts anys més germans confrares.
 
Pandó de la Selva del Camp.

Confrares de Tarragona amb Msn. Martínez Sistach a la porta de Sant Joan Baptista.


Confrares de Mataró amb el Devot Crist de Perpinyà.

Confrares de Mataró amb msn. Martínez Sistach.

Potser t'agraden aquestes entrades