Processó del Prendiment.


Els Armats de Mataró entrant al carrer Nou: Foto Óscar Rojano.
La creu parroquial amb les campanetes.  Foto Óscar Rojano.
Acabada l'escenificació el Prendiment s'inicià la Processó del Prendiment. Els Armats de Mataró, anomenats soldats de pau, fan la seva primera sortida en aquesta Setmana Santa. 

Dies abans, el Divendres de Passió la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors ja ha fet la seva primera estació de penitència amb Maria al Peu de la Creu. 

Mataró torna a veure les evolucions i el pas de fangar dels Armats després d'un any. Van davant del pas, exhibeixen al Captiu. Ja l'ha agafat, i inicien la processó cap el carrer Nou i iniciar la baixada de La Riera. 

Darrera un llarg seguici processional darrera la Creu de Guia composat per una munió de nens i nenes amb palmes enmig de pendons, estendards i banderes. També van en representació algunes confraries i germandats de la Comissió de Setmana Santa.

Va sonant Detrás de ti mi Cautivo i arrenca el Presentando a Sevilla que interpreta l'Agrupació Musical Captiu-Dolors al entrar al carrer nou. 

Agrupació Musical Captiu-Dolors.  Foto Óscar Rojano.
 En aquesta ocasió els i les portants van mostrant la maduresa de tants anys portant al Captiu en les seves evolucions petites, però elegants i pausades. 

Continua la Processó, la del Diumenge de Rams, cap un tram especial, la pujada de les Escaletes. 

Entrats al carrer de Barcelona, la processó agafa un to de major solemnitat i recolliment, ara tot es passió, tot es cort i molta devoció. 

Entrats a la Riera els Armats inicien el pas cap al castrum amb un so de tambors i tabals que retrunyeixen pels edificis. Continua el seguici processional cap a la Santa Maria, i el Captiu ja és deixat dins de la Basílica de Santa Maria. 

Passa el diumenge de Rams. passa el Captiu, fins l'any que ve - si Déu vol- , que la ciutat torni a reviure el moment que Jesús és capturat i  captiva amb la seva mirada tendre. 
 
Elevant a Jesús Catptiu.  Foto Óscar Rojano.
Arribant a Santa Maria.  Foto Óscar Rojano.


Potser t'agraden aquestes entrades