Escaletes amunt


Pujant les escaletes. Foto: Òscar Rojano
Gairebé a tocar les 9 de la nit el seguici de la Processó del Prendiment composat pels Armats de Mataró i la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors arribava al final del carrer de Sant Joan.
Mn. Sergio Notó abans de fer el toc d'honor. Al seu costat el capatàs. Foto: Òscar Rojano.

El cap de cartell de la Setmana Santa 2016 demanava al seu acompanyant pugés a la carrossa romana i esperava les instruccions del capità manaia que es coordinava amb el personal d'ordre. Donada les instruccions i sota una pluja d'aplaudiments iniciava la carrera el cavall i darrera seu amb solemne i majestuós pas els Armats de Mataró darrera la seva bandera.

Amunt els armats la resta del seguici iniciava la marca i amb el pas parat a Sant Joan, la persona encarregada de donar el toc d'honor i arrencada, mossèn Sergio Notó -consiliari de la Comissió de Setmana Santa- omplia de força als i les portants. 

El nou capatàs no amagava els seus nervis mentre els seus germans i germanes es recollien les vestes, besaven la seva medalla i miraven a Jesús Captiu. Segur que moltes promeses, patiments, moments i tendresa recollia aquell que havien fet Captiu. 

Inicià la pujada amb una gran acceleració que a mesura que es feia llarga i costosa la pujada anava minvant poc a poc fins arribar a un ritme constant. Els aplaudiments i crits d'ànim donaven força fins arribar amunt de tot. Feta la pausa, continuava la processó després de molts moments d'emocions a flor de pell i vetllar per a que tothom estigués bé.

 S'escoltà d'un confrare quiet com si l'escena d'abraçades no anés amb ell, com si el món s'hagués parat un moment - Gràcies pare, hem sumat amb tu un altre any! mentre l'omplia la cara de llàgrimes. 
Moment d'arribada a la plaça Peixateria  on s'observa el sobreesforç: Pujant les escaletes. Foto: Òscar Rojano

Potser t'agraden aquestes entrades