Comença la Setmana Santa a Mataró

El Divendres de Passió,el Divendres de Dolors ja arribat. Amb aquesta diada comença oficialment la Setmana Santa a Catalunya i a Mataró.

Malgrat que fa ja dues setmanes les diferents confraries, germandats i Armats han celebrat  el pregó, les presentacions de cartells, diversos actes litúrgics, la Passió, tríduums, Via Crucis, processons de celebració com la de la Coronació de la Verge, avui formalment inicia la Setmana Gran, la Setmana Major on els confrares viuen, reviuen i compateixen allò que va passar.

A Mataró amb la processó de Maria al Peu de Creu formalment comença la Setmana Santa.

La Processó de Maria al Peu de la Creu simbolitza els dolors de Maria davant el que serà i és la mort del seu fill Jesús a la Creu per part dels homes. El dolor d'una Mare al perdre el més preuat a la vida, la vida del seu fill, que s'entrega a la mort per a salvar als homes. Maria a més en serà la testimoni.


Aquesta processó és organitzada per la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors, i surt de Basílica de la Misericòrdia de  Santa Maria fins a la casa germandat, que te la confraria al barri de Rocafonda.  Una processó llarga en recorregut, però intensa en recolliment.



També avui dia de la Mare de Déu dels Dolors els Armats fan la Missa en honor a la seva patrona i als seus difunts i finalitzen els tríduums de la resta de germandats. 

Consulteu l'agenda aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades