Jordi LLinàs, serà el banderer d'honor dels Armats 2016

Jordi LLinàs. Foto Arxiu CSS.
Aquesta tarda s'ha presentat el cartell de la Passió, de la Nit del Silenci i el butlletí dels Armats de Mataró a Can Palauet. També s'ha fet públic qui serà el banderer d'honor dels Armats de la Setmana Santa 2016.

Habitualment aquesta menció d'honor recau en un armat senior o algú molt vinculat a l'entitat a qui se li reconeix la tasca, vàlua i treball realitzat en el passat. 

En aquesta edició l'entitat ha decidit atorgar aquesta distinció a en Jordi LLinàs Barrios. 

Jordi LLinàs Barrios


Divendres Sant de 1981 a Sant Andreu de LLavaneras.
A la foto Amadeu i Jordi LLinàs. Font: Armats de Mataró. 
En Jordi LLinàs és membre d'una nissaga d'armats. El seu pare, en Marcelí LLinàs va ser un dels impulsors i prohoms de la vivència dels armats un cop que les processons deixessin d'existir. Els Armats de Mataró sempre havien estat una secció de la Venerable Congregació dels Dolors, armats del Círcol Catòlic, persones que custodiaven els monuments (altars) la nit de Dijous Sant, custodiaven el Sant Crist i també formaven part de la Passió i la Passió infantil, fent un repàs molt breu.  En Marcelí i família van aconseguir, amb d'altres, donar aquesta embranzida a finals dels anys setanta i al 1981 ja participaven a la processó de Divendres Sant a la veïna Sant Andreu de LLavaneres. Una nova etapa per a una història tri-centenària.  De la nissaga LLinàs, a part del pare Marcelí, és un plaer fer menció i record en aquest espai bloc del desaparegut Amadeu (d.e.p.) qui durant molts anys va seguir aquesta tradició familiar i en va ser el banderer d'honor el 2013.  També, tot i que més jove hi ha en Jordi LLinàs i Ortiz, qui va ser president dels Armats de l'anterior etapa.
En Jordi LLinàs, a part del ja mencionat i feina al capdavant de l'entitat fins l'any 2013, ha estat també director de la Passió ( 2012) i també es conegut veure'l càmera en mà o a tocar a les tropes durant les desfilades tenint-ne cura i donant suport.   

El passat cap de setmana, durant l'acte de presentació del cartell, la Comissió celebrava el seu trenta aniversari. En aquest aniversari no es fa ver menció de cap membre d'aquesta nissaga perquè es van incorporar uns anys després a la Comissió i no en la primera junta. Persones a les quals es va fer menció. Ara bé, la seva feina i impuls a LLavaneres també van formar part d'aquella etapa de recuperació, d'aquella musculatura que es va anar gestant  malgrat traslladar-se a Mataró anys després de recuperar-se les processons l'any 1986.

Potser t'agraden aquestes entrades