Festivitat de la Inmaculada Concepció de María

Els i les portants davant de Maria Auxiliadora. 
El dia 8 de desembre és el dia que se celebra la Pura Concepció de Maria, la festivitat de la Immaculada Concepció.

Arreu del país són nombroses les confraries que organitzen actes per a commemorar i explicar-la. La mateixa Immaculada és la patrona del Consell General de Germandats i Confraries i per aquest motiu organitza una processó pels carrers de la ciutat Comtal.

La Inmaculada Concepció. 
Creu de guia i fanals davant la parròquia
En el cas de Mataró la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, juntament amb la comunitat de Maria Auxiliadora, va  festejar aquesta Diada.

Va començar amb la Santa Eucaristia a la parròquia de Maria Auxiliadora. Acte seguir es va procedir a fer una Solemne Processó per la demarcació parroquial. Va cloure amb una arrossada popular de germanor  amb els i les participants a la processó i una tarda de tallers per als més infants.

La Processó de la Immaculada pels carrers del barri va iniciar a la parròquia on va sortir la imatge amb el so de la marxa reial, i va anar amb el seguici fins la Casa Germandat.


Van participar confraries de la ciutat que van poder assistir com va ser la Confraria de la Coronació d’Espines i el Sant Sepulcre. A més va comptar amb les cases regionals i entitats del barri de Cerdanyola que va formar part del seguici juntament amb la Hermandad Divina Pastora.


La comunitat de Maria Auxiliadora també va ser present i va denotar que és un sortida processional ja consolidada i esperada, com es podia veure a l’Avinguda de Puig i Cadafalch davant de la parròquia. Malgrat el plugim inicial el públic assistent esperava l’inici de la processó un any més i veure pels carrers de barri aquesta centenària icona  de finals del s.XIX d’imagineria popular catalana.

Mossèn Jordi Espí, rector i consiliari va acompanyar i presidir el seguici juntament amb la nova Hermana Mayor Elisabet Laplaza, que va comptar amb tota la Junta de Govern al capdavant del seguici.

La Banda de  Cornetas y Tambores Humildad y Paciencia  va fer l’acompanyament musical.

Al arribar al carrer Rosselló tots els estendards i pendons esperaven l’arribada de Maria, la qual portada per un grup d’homes i dones, va dedicar unes reverència en simbolisme al seu fill Jesús el Natzarè que rep culte a la Casa Germandat.

Estendarts amb la Creu de Guia.
Afegeix la llegenda
Acabada la processó la Hermandad va fer una arrossada popular de germanor i una tarda de jocs infantils.


Veieu a continuació algunes imatges.
Podreu veure l'àlbum fotogràfic al picassa, entrant amb el vostre compte de google. O el vídeo-reportatge aquí.

La Confrare Major presidint la processó. 
El pas de la Inmaculada Concepció. 
Lluminers infantils amb els estendarts i pendons. 
Representacions de les confraries, germandats i entitats del barri
Membres del Sant Sepulcre
El pas acomanyat pel públic al carrer Maria Auxiliadora
Afegeix la llegenda
Banda de TTy CC. Humildad y Paciencia.
Encens durant la processó
Bandera de la Comissió de Setmana Santa i estendart de la Hermandad.
Moment de l'arribada a la Casa Germandat. 
Arrossada popular a l'escola Tomàs Viñas.

Potser t'agraden aquestes entrades