divendres, de setembre 25, 2015

XXVè aniversari Jesús Captiu


La Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors està d’aniversari. 

Enguany celebra el XXVè any de l’arribada de la imatge de Jesús Captiu a Mataró.
La imatge obra de l’imaginer Juan Antonio González "Ventura" va arribar a Mataró l’any 1990 i va processionar aquell mateix any a la ciutat. 
Amb motiu d’aquesta efemèride la Germandat ha organitzat un programa per d’actes i esdeveniments. El primer va ser durant aquesta passada Setmana Santa on Jesús Captiu va ser el motiu del Cartell 2015, i a més es va poder veure processionar la imatge en la Processó General de Mataró, Patrimoni Cultural de la ciutat.

Ara comencen els actes específics de la celebració aquest cap de setmana i clourant el proper.

El dissabte dia 26 de setembre a les 18:00 es procedirà a fer un solemne trasllat de la seu de la cosa germandat a l’Avinguda del Perú fins a la Basílica mil·lenària de Santa Maria de Mataró.

El diumenge dia 27 a les 18:00 al Teatre Monumental hi haurà un Concert solidari, ja que tota la recaptació anirà destinada a Càritas Interparroquial de Mataró, a càrrec de l’Agrupació Musical Captiu Dolors.

Al llarg de la setmana, de dilluns a dimecres a les 20:30 a la Basílica de Santa Maria hi ha un el Tríduum en honor a Jesús Captiu. El darrer dia, el dimecres serà a càrrec del Bisbe Auxiliar Msn. Taltavull.

El dissabte 3 d’octubre a les 18:00 des de la Basílica de Santa Maria, es donarà inici a la Processó Extraordinària de Jesús Captiu. El recorregut serà Plaça Santa Maria, Carrer Nou, La Riera, Carrer Argentona, Muralla del Tigre, Muralla Sant Llorenç, Plaça Santa Anna, la Riera, Carrer Nou i Plaça Santa Maria.