Una reliquia de la Beata Madre Carmen del Niño Jesús a la Setmana Santa de Mataró.

La reliquia entre les dues imatges

El reliquiari.
El 16 d'octubre de l'any 2011 l'Assemblea General de germans i germanes de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza va acceptar de forma unànime el present que oferien les germanes franciscanes de l'escola Sant Josep.

Es tractava d'un reliquiari amb una relíquia de la Beata Madre Carmen del Niño Jesús per tal de poder ser portat en el pas de tàlem de la Mare de Déu de l'Esperanza.

L'any 2013 va processionar sota del pal·li i als peus de la Mare de Déu per primer cop a la Processó de Dijous Sant. A l'endemà a la Processó General nombroses germanes franciscanes de l'escola Sagrat Cor de Jesús esperaven a la cantonada del carrer de la Coma per veure passar la relíquia de la seva Mare fundadora.

Avui dia aquesta relíquia està a la capella de la Casa Germandat entre les dues imatges del Nazareno i la Esperanza.



El pas de l'Esperança amb el reliquiari al davant. 2015



La Madre Carmen va estar a Mataró l'any 1889, i com arreu del territori, va fundar una escola per ajudar a la formació de les dones obreres. Per aquest motiu, i coincidint amb el seu 125è aniversari l'Ajuntament de Mataró va atorgar la Medalla de la Ciutat al Col·legi per la seva tasca educativa.  A finals dels anys seixanta aquesta congregació va obrir una escola al barri de Cerdanyola, l'escola de Sant Josep per ajudar a formar i ensenyar a fills de la gent migrant del nou barri que s'estava creant.
La Beata Madre Carmen, preocupada per la pobresa imperant a Andalusia als finals sobretot en els petits, la manca de formació i sobre com s'ensenyava a estimar a Déu va impulsar amb força l'obertura d'una escola. Poc a poc es van incorporar joves amb la mateixa preocupació i es van adreçar al convent de Nuestra Señora de la Victoria.  Amb el temps la Madre Carmen al capdavant de la congregació religiosa van obrir 11 cases de formació i d'atenció a gent malalta, escola bressol i escola nocturna per a noies joves obreres. Va morir als 65 anys i va aconseguir que encara avui dia les escoles que va obrir a Mataró i Catalunya siguin una realitat.

LLegiu aquí la història i vida de la Beata Madre Carmen del Niño Jesús. 

Potser t'agraden aquestes entrades