Els escuts de Mataró II. Oració del Senyor a l'Hort

Continuem amb els escuts de les confraries i germandats. El segon pas en sortir la Processó General a Mataró, és una de les confraries més antigues de la ciutat: l'Oració del Senyor a l'Hort.

En l'Escut de la confraria es pot apreciar que correspon a l'Ordre Franciscana per la seva significació. En el mig apareix entrecreuada la Creu de Tau, que també es anomenada Creu de Santa Tecla o Creu de Sant Antoni ( de qui es diu va ser el primer en utilitzar-la com a símbol cristià. . 
logo
Símbol franciscà del s. XV.

La Lletra Tau representada amb una T és un distintiu característic, ja que aquesta lletra és la darrera de l'alfabet hebreu ( també és a l'alfabet grec i símbol egipci). Aquesta lletra s'associa amb la vida eterna o la salvació. Tot i que és un símbol del primer cristianisme va ser Sant Francesc d'Assís qui la va popularitzar ja que l'utilitzava com a signatura i segell personal i amb el temps va passar a ser acollit per l'Església Catòlica com a senyal de conversió i com senyal de la creu.

A sota de la Creu hi ha un element que es va caracteritzar al S.XV i que és el braç de Crist i el braç de Sant Francesc entrecreuats i amb la representació de les llagues de les mans. El significat d'això és la conformitat de Sant Francesc amb Jesucrist, un simbolisme del crucificat del Alverna amb Jesús al Gòlgota. 

Potser t'agraden aquestes entrades