1 de setembre festivitat Dr. Josep Samsó.


El proper dia 1 de setembre, a les 11:30, farà 79 anys de l'assassinat del Beat Dr. Josep Samsó. 
Com cada any, els amics del Beat Josep Samsó juntament amb la comunitat de Santa Maria de Mataró organitzen a les 20:00 a la Basílica de Santa Maria de Mataró  uns Santa Eucaristia.  Us convidem a participar-hi a tots els confrares i confraresses. 

Josep Samsó va ser 17 anys rector de la Basílica, persona molt implicada en la ciutat i una gran persona.  El seu amor a Déu el va portar a ser un gran exemple per a tots els cristians i cristianes, i es va convertir en un màrtir dels primers mesos de la Guerra Civil Espanyola..

A Continuació us relatem una part del text on es parla del seu martiri, recollit del web. http://amicsdelbeatjosepsamso.org/ 
El Dr. Samsó amb els portants del Sant Crist als anys 30.

(...) El Dr. Samsó era davant del seu escamot d’execució. Va demanar aleshores que respectessin la seva mare i germana. Li van respondre que no els hi passaria res. Després els va dir que els perdonava a tots de tot cor. Un dels del piquet el va fer callar amb unprou, que encara ens convenceria. Aleshores el Dr. Samsó va obrir els braços i va dir Abraceu-me que jo us perdono i els va abraçar menys el que havia avisat de continuar. S’hi va negar tot fent un pas enrere. Si l’arribo a abraçar, no l’hauria mort, diria més tard. (...)


Aleshores el Dr. Samsó va obrir els braços i tots van quedar com frenats. Però un d’ells, el que no havia volgut abraçar-lo, va fer comminar els altres a acabar la feina que havien vingut a fer, seria una vergonya tornar-lo viu a Mataró va dir. Seria l’únic que dispararia sobre el cos del Dr. Samsó. 
   El tret mortal va ser disparat al cap. Abatut, va ser rematat per un tret de gràcia pel mateix individu. Eren cap a dos quarts de dotze del migdia. El Dr. Samsó tenia quaranta nou anys.




Potser t'agraden aquestes entrades