Via Crucis de la Llantia


Moment del Via Crucis pels carrer de la Llàntia
En el moment que Jesús Captiu pujava les Escaletes, a l'altra banda de la ciutat de Mataró, al barri de la Llàntia s'iniciva el XXIX Via Crucis que organitza any sere any la Confraria del Sant Crist de l'Agonia. 

A dos quarts de nou, com marca la tardició, a l'interior de l'església de Sant Joan Bosco comença aquest Via Crucis. Un acte amb el Sant Crist de l'Agonia que recorda el camí de la Creu que Nostre Senyor Jesucrist va fer. Els darrers moments de la Passió explicats amb els textos i intentant actualitzar amb preocupacions i problemes que avui ens ocupen als homes i a les homes. I tot darrera del Sant Crist: la imatge d'un Crist agonitzant abans de morir i exhaust per la passió a la qual es va oferir lliurement.

La Confraria del Sant Crist de l'Agonia va comptar amb la presència del rector de Maria Auxiliadora mn. Jordi Espí  i també amb l'acompanyament musical de la Banda de Tambores y Cornetas de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza. 

El Sant Cris va ser portat en bossa, a l'estil tradicional català on la persona emula suportar també el pes de la Santa Creu amb el seu cos. A les terres de l'Ebre aquesta persona que porta el Sant Crist és anoment el clavari. A Mataró des de l'antigor és anomoment el portant del Sant Crist. Una tradició amb estil amb més de tres-cents anys d'antiguitat a la ciutat. En aquesta ocasió, cal dir els i les portants, ja que la confraria va aportar un gran gruix de dones i noies joves que també en van ser portants del Sant Crist. 

El Via Crucis va cloure a l'església de Sant Joan Bosco en la darrera estació en un emotiu recolliment. 






Banda TTyCC de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza. 
Mn. Espí durant el Via Crucis. 

Potser t'agraden aquestes entrades