Processó del prendiment


Arribada a les Escaletes.

Acabat el Prendiment de Jesús a Santa Maria iniciaven la marxa els Armats de Mataró. Anaven davant de Jesús, qui havia estat traït per un petó pel seu estimat deixeble, i el portaven davant de Ponç Pilat. El Sanedrí jueu volia que Roma el condemnés.

Els Armats van arribar fins l'alçada del carrer Nou on van iniciar el primer dels seus quadres. Fins allà van desfilar picant fort les llances al terra i a rimte de timbal. Darrera anava el seguici processional. Un seguici que comptava a més dels confrares i les confrares de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, amb molts representants de les confraries de la Comissió de Setmana Santa de Mataró i d'altres de la província de Barcelona. A més, hi havia l'acompanyament del consiliari de la Comissió de Setmana Santa, i dels impulsors dels congressos catalans de confraries i germandats en Manuel Zamora i en Josep Ignasi Boada, que acompanyaven a la co-presidenta del consell General de confraries i Germandats. 

Entrats a la Riera un gran públic esperava a la imatge de Jesús Captiu. Enguany un total de 56 homes i dones feien de portants, en algun cas 8 portants per varal. Un dia molt especial per a la confraria i no només per que és el dia que surt el Captiu; sinó perquè a més enguany és el seu vint-i-cinquè aniversari. 

A la Riera, davant de l'Ajuntament els Armats van fer un combat i es van improvitzar dues Saetes per part d'en Manuel Lopera dedicades a Nostre Senyor Jesús sota l'advocació del Captiu. Mentre la xarxa de televisions locals emetia en directe el moment. Una finestra a tot Catalunya del Misteri del Captiu. D'un dels moments de la Setmana Santa mataronina.



El seguici no havia acabat el tram de la Riera que el tram de les Escaletes ja estava tancat pel gran aforament de públic assistent. Un públic que any rere any no es vol veure aquest moment de la processó del Prendiment. 

Arribà la via romana que de cop arrencar amb el clopclop del cavall i acte seguit els armats, soldat de Pau, iniciaven la pujada. Uns forts aplaudiment i tornava els nervis i el silenci.

Arribava el Misteri del Captiu amb sons de l'Agrupació Musical Captiu-Dolors i s'aturava a la part baixa de les Escaletes. En Manuel Zamora, ex-president del Consell General de Germandats i Confraries dedicava una poesia i ànims als portants i signava el llibre d'honor de la Confraria de Jesús Captiu. Tocs de campana del capatàs i en 55 segons ja eren amunt de les Escaletes. Una pluja d'ànims, aplaudiments i telèfons que no es volien perdre el moment posaven l'escenari. Una efervescència col·lectiva d'entrega a Jesús i al moment de la pujada. 

Acabada la pujada continuava la processó fins a la cantonada del carrer Nou on els Armats, en situació d'honor, acomiadaven  a la confraria i a la imatge fins l'any que bé si Déu vol. La bandera dels Armats en formació i se simbolitzava que Ponç Pilat es rentava les mans. Continua la Passió. 
Els Armats al carrer de Sant Joan.

La Processó va continuar fins a la Basílica mil·lenària on esdevingué un altre moment per al recull, el comiat i l'entrada al temple.
Manuel Zamora fent el toc d'honor

Manuel Zamora signat el LLibre d'Honor.
Els confrares felicitants als nents la seva entrega també a les Escaletes.
  
Moments d'emoció dels confrares.




Potser t'agraden aquestes entrades