Benedicció de l'estendard del Sant Crist de la Bona Mort

Àngel Rubio explicant als i les assistents l'estendard
Com cada diumenge  a la tarda de Quaresma a la Basílica Mil·lenària de Santa Maria de Mataró organitza un Via Crucis per l'interior del Temple.  

Hi ha constància documentació que és una pràctica que es fa des de l'antigor i en que hi participaven els portants del Sant Crist.

Els portants del Sant Crist de la Bona Mort, caracteritzats per portar clavat en bossa la Creu, emulant el pes de la Santa Creu i volent ajudar a Jesús en la seva Passió, fa mols anys hi col·laboren d'aquest Via Crucis.

Doncs, aquest diumenge dia 1, segons diumenge de Quaresma i presentat ja el cartell de Setmana Santa de Mataró els portants han beneit el seu  estendard.

Després del Via Crucis s'ha aprofitat per fer un parlament per part del responsables dels portants, l'Àngel Rubio - qui és també un dels pares fundadors de la Setmana Santa mataronina actual-  i ha presentant l'estendard obra de la confrare Montse García Torres. 

L'estendard té impresa la cara de la serenor del Sant Crist de la Bona Mort, amb rostre caigut i defallit... moment de la mort de Jesús; i per la part del darrera apareixen en relleu les cinc llaves de nostre pare Jesús.

L'acte ha comptat amb la presència de membres de la Comissió de Setmana Santa i el seu consiliari mn. Sergio Notó.  

Potser t'agraden aquestes entrades