La força de la tradició confrare a Tortosa

Vista del Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, 
Avui dissabte confrares d'arreu han pogut conèixer una mica del llegat de les confraries tortosines.

La tarda del dissabte ha estat aprofitada per a fer palès la riquesa cultural, tradicional i processional que té la ciutat de l'Ebre.
La Puríssima
Tortosa disposa d'un centre d'Interpretació de la Setmana Santa, pioner en el panorama català i exemple guia per a totes les ciutats que tenen un gran llegat com la ciutat. Un centre que acull a tots els misteris processionals, un conjunt de diorames i centre d'estudis. 

També han pogut viure i veure la ciutat del Reinaixement, de la qual la ciutat en té una de les grans fires del mediterrani en commemoració d'aquesta etapa històrica.

El museu de la ciutat, reconvertit de l'antic escorxador municipal modernista i d'una influència mudejar de l'Aragó, ha servit per explicar els primers pobladors de la zona i del lloc de vida que era el riu. Un museu que mostra com es pot cosir la seva història en la vida de l'home en aquesta zona a través del riu. 

Les bandes de música de tambors, trompetes i gralles han rebut, en tant que bons amfitrions, a tots i totes els congressites per a fer-los escoltar els sons de la Setmana Santa. La compacta visita ha clos amb un concert de gospel i un sopar de gala-germanor a al Parador Nacional que corona la ciutat,  Un altre vestigi viu de la història de la ciutat. 

Els colors de la Setmana Santa tortosina.
Diorama dedicat al davallament de la Creu. 
Música processional a dolçaina
Jesús Natzaré
La Puríssima Sang de Tortosa (1635)
El rostre del mal en el soldat romà

Potser t'agraden aquestes entrades