Aquest bloc fa 10 anys.

El bloc de la Comissió de Setmana Santa fa deu anys

L’any 2006 va ser un any de difusió de la Setmana Santa mataronina via internent. Un any on la ciutat de Mataró era coneguda com la ciutat bloguera.

En aquell moment, i potser encara, els blocs eren un espai personal de comunicació, intercanvi i de creació de continguts. Aquest doncs va ser un dels primers espais bloc de la Setmana Santa a Catalunya i també arreu d’Espanya.

A més, va ser un revulsiu perquè va ser un bloc íntegrament dedicat a la Setmana Santa i en català per tal d’explicar, difondre i fer d’altaveu de tot el que les confraries, germandats i Armats feien a Mataró.  Per aquest motiu va estar nomenat als premis blocat i stic.cat com un dels millors webblocs de comunicació en català.

Mencionar que avui dia,, n’hi ha molt blocs i espais webs molt més potents i amb un gran contingut sobre el món confrare; però aquest bloc juntament amb d’altres d’arreu de la península en van ser els pioners i van potenciar coses com les que avui dia, gairebé totes les confraries, congregacions, germandats i armats tenen els seus espais a la xarxa. I aquest espai ha guanyat temps amb l’aparició d’altres mitjans com són les xarxes socials que han ofert d’altres continguts, també complementaris i que han potenciat el missatge.

El bloc de Setmana Santa va ser un recurs potent en el seu dia, en uns temps de canvis tecnològics i de comunicació.

Al llarg d’aquest anys s’han ofert entrevistes, continguts, vídeos, recull d’imatges, informació al moment sobre les processons... i s’han parlar obertament a la xarxa del món confrare. Un ajut també a informar del missatge de la Passió i la Resurrecció.

Com a resum han estat 711 notícies penjades, 205 mil visites, 5000 programes descarregats, centenars de fotos de Setmana Santa mataronina....

Avui dia aquest bloc continua oferint continguts i essent un derivador als webs i espais de les confraries. Un petita eina més que un dia o altra canviarà, però de moment continua viva.Per molts anys.