Vespres de la Congregació dels Dolors


La Venerable Congregació dels Dolors és una ordre religiosa dels servents de Maria constituïda a Mataró l'any 1693 i que encara està viva. 

Al s. XVIII  hi havia un gran gruix de la població de la ciutat de Mataró que en formava part i fruit d'aquell esplendor en va ser fruit, a part d'una vida d'entrega i estima a la Mare de Déu dels Dolors, la sublim Capella dels Dolors.

L'any 2012 va esdevenir un moment important ja que va sortir en processó després de 60 anys la imatge a la Nit del Silenci, aportant un element tradicional i d'austeritat a l'acte, així com el no processament de nous i noves congregants.

Cada segon dissabte de cada mes celebra les Vespres a la Capella dels Dolors.  

Les Vespres son l'ofici vespertí de la litúrgia de les hores.  En el seu inici es van instruir per a venerar la memòria de la sepultura de Nostre Senyor Jesucrist en el davallament de la Creu.  A l'actualitat és una litúrgia on hi ha cants a Déu, cants de Salms i lectura de la Bíblia. Els congregants canten el Magnificat que és el cant bonaventura a Maria.

La Venerable Congregació dels Dolors us/ens convida a participar amb ells aquest dissabte i compartir aquest moment d'oració.