Entrevista d'Avui. Cristian Pérez amb motiu de la Festa de la Coronació d'Espines



Reprenem l'espai d'entrevistes d'avui, i en aquesta ocasió entrevistem a en Cristian Pérez, Presidentconfrare major de la Confraria de la Coronació d'Espines. Aquesta Confraria aquest cap de setmana organitza per primer cop la Festa Coronació d'Espines al barri del Palau. És en aquest barri on està ubicada la parròquia de Sant Pau i Sant Simó a la qual estan adscrits des de l'any 2010.  
Apreciat Cristian, aquest cap de setmana la confraria s'embarca en un to festiu... d'on sorgeix la proposta?
Inicialment volíem fer una festa de germanor, una festa de la mateixa confraria. Quan ens varem posar a treballar varem veure la necessitat de treballar amb el barri del Palau. Aquest barri té algunes entitats que fan molta feina per aquest i varem pensar fer-ho junts. Amb l'ajut de l'Associació de veïns i veïnes, la parròquia de Sant Pau i Sant Simó varem acordar fer-ho un cap de setmana i obert a tothom. 
Però és també una festa religiosa? 
Oi tant! ho tenim molt marcat i ho hem diferenciat en dos dies; un festiu i un de religiós. El dissabte és el dia lúdic i festiu per a tothom, per gaudir-ne de les entitats del barri i també del seu entorn. En aquest motiu hi han actes musicals, tallers per a nens i nenes; i també un espai per a la diversitat a través d'aquests tallers que deixen clara la pluralitat del barri. El diumenge és quan hi ha part religiosa: Trobarem la celebració d'una Eucaristia, que coincideix amb el dia de Crist Rei, i posteriorment una Solemne Processó pels carrers del barri. La Cloenda la farem amb un dinar de germanor i altres activitats. 

La festivitat coincideix amb la diada de Crist Rei.... 
Cercàvem una celebració en el calendari. La nostra imatge és Jesús coronat d'Espines i coincideix amb la festivitat. A més, és una altra activitat allunyada de les festes que fem al Nadal, com és el carter reial, o tota la gran parrilla d'activitats per Setmana Santa.

Hi ha una idea de continuïtat... 
Aquesta és la intenció. De moment comencem i tenim molta il·lusió, però tot és començar. En aquest sentit podrem fer la festa de la confraria en aquesta diada, però amb el to que us he comentat. 

Aquest nadal també hi haurà més actes al barri del Palau?
Per tercer any consecutiu farem el carter reial pels carrer del barri amb la col·laboració també de l'associació de veïns i veïnes del Palau, la parròquia de Sant Simó i Sant Pau i com no, dels nens i nenes dels grups de catequesi de Sant Simó i també els de Sant Pau... I també els actors principals que són els nens  i nenes del barri.
Aprofito per convidar-vos a tots i totes aquest cap de setmana tant el dissabte com el diumenge.
PROGRAMA:


Més informació: http://www.facebook.es/ Confraria Coronació d'Espines. 







Potser t'agraden aquestes entrades