Glòria a les Santes

La relíquia de les Santes passant davant les figures de la ciutat.
Als fons la Basílica mil·lenària de Santa Maria.
El seguici de la processó de les Santes, que ha comptat
amb la col·laboració de les confraries, i d'altres entitats. 
La Comissió de Setmana Santa us desitja unes Bones Santes, Festa Major de Mataró.

Glòria a les nostres patrones màrtirs Santa Juliana i Semproniana.
L'interior de la Missa de les Santes.
Al fons el magnífic cor que ha interpretat bra l'Obra de mn. Blanch.
La relíquia de les Santes sortint al Fossar Xic.



L'entitat encarregada el 2014 de portar la relíquia de les Santes ha estat Càritas Interparroquial de Mataró,
entitat tan compromesa i tan implicada amb els que més pateixen i tenen més necessitats a la ciutat. 
En mig de la Festa Major de Mataró, el 27 de juliol després del dia de Santa Anna, se celebra a Mataró la diada en honor a les santes màrtirs seguidores de Sant Cugat, Santa Juliana i Semproniana.  Una diada que comença a poc tocar les 7 del matí amb les matinades arreu de la ciutat indicant a toc de petard i colles de timbal i gralla que el dia més important en el calendari mataroní comença. Acabades les matinades davant de Santa Maria s'inicia l'anada a ofici per part de totes les figures institucionals seguides pels representants civils i polítics de la ciutat. Acte seguit comença la Missa de les Santes, una joia musical de la mà de mn. Blanch (e.p.d.) en una festa que és patrimoni nacional.  La Missa ha estat cantada per cantant d'alçada per a l'ocasió i ha comptar amb centenars de voluntaris i voluntàries dirigits per en Lluís Carné en una cerimònia presidia per Msn. Martínez Sistach, Arquebisbe de Barcelona i diversos preveres de la ciutat, així com l'arciprest mn. Vicenç Mira. 
La Família Robafaves, gegants institucionals de la ciutat de Mataró,
emulant a l'arribada de les relíquies de les Santes Patrones Juliana i Semproniana.

Acaba l'emotiva i musical missa ha iniciat la petita processó en honor a les Santes amb les seves relíquies que enguany ha estat portada per Càritas Interparroquial de Mataró des del fossar Xic fins a la Plaça de Santa Maria. Una molt breu processó amb un seguici col·laborat per tots els preveres i membres de les confraries. 
A la plaça de Santa Maria, les figures de la ciutat símbols festius, culturals, laics i històrics junt amb  la colla capgrossos de Mataró  han rebut les relíquies amb un erigit pilar de 5. 
Acabat l'honor de la rebuda i la presentació de les relíqulies a tota la ciutat ha començat la desfilada cap a l'Ajuntamnet, abans però, passant pel carrer d'en Pujol; lloc on la tradició diu varen néixer. 
Què continuï la festa. Glòria a les Santes. 

Potser t'agraden aquestes entrades